Verificări la Poliţia Titu, după ce plângerile făcute de fosta soţie a plutonierului care şi-a ucis iubita au rămas nesoluţionate

Conducerea IPJ Dâmboviţa a dispus, joi, verificări după ce fosta soţie a militarului care şi-a ucis iubita într-un coafor din Titu a spus că a fost de mai multe ori la Poliţie, în urma bătăilor pe care le primea de la bărbat, dar nu au fost luate măsuri concrete.

25 ian. 2018, 09:18
Verificări la Poliţia Titu, după ce plângerile făcute de fosta soţie a plutonierului care şi-a ucis iubita au rămas nesoluţionate

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, Alexandra Ciurea, a declarat că, joi, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a dispus efectuarea unor verificări după ce fosta soţie a militarului care şi-a ucis iubita într-un coafor din Titu a spus că, în trecut, a sesizat poliţiştii despre actele violentele ale bărbatului.

„Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa a dispus efectuarea de verificări cu privire la aspectele sesizate în spaţiul public. Verificările sunt efectuate de poliţiştii Biroului Control Intern. În cazul în care vor fi constatate nereguli vor fi dispuse măsuri în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, a declarat Ciurea, potrivit Mediafax.

Ciurea a adăugat că tânăra care a fost ucisă de militar nu depusese nicio plângere la Poliţie.

Militarul a mai fost anchetat pentru loviri sau alte violenţe, însă în cauză s-a dispus neînceperea urmării penale.

„În anul 2011, la Poliţia Oraşului Titu a fost înregistrat un dosar penal pe numele celui în cauză, pentru comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi distrugere. S-au efectuat cercetări, părţile s-au împăcat. S-a dispus neînceperea urmăririi penale. Activităţile de cercetare penală s-au efectuat sub supravegherea şi coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răcari”, a declarat Ciurea.

Subofiţerul MAPN care şi-a ucis iubita la coafor, arestat. Mărturie cutremurătoare a fostei soţii: Am fugit din ţară să mă salvez

Magistraţii Tribunalului Militar au decis, miercuri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a militarului care şi-a ucis iubita într-un coafor din localitatea Titu, judeţul Dâmboviţa.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, plutonierul Florin Oprea, specialist în grupa reparaţii şi conservare a Depozitului 129 Materiale Tehnice din subordinea Bazei 2 Logistice din Târgovişte, este angajat al M.Ap.N. din anul 2009, perioadă în care a avut un comportament normal, nefiind implicat în alte evenimente. A trecut toate testările psihologice la care a fost supus conform normelor în vigoare. Ultima dintre aceste testări a fost efectuată în data de 19.10.2017, fiind declarat admis. Militarul este divorţat şi are 2 copii.

Fosta soţie a militarului declara că a fost de mai multe ori la Poliţie, în urma bătăilor pe care le primea de la bărbat, dar nu au fost luate măsuri concrete.

Părinţii tinerei ucise sunt îngroziţi de felul în care fiica lor şi-a găsit sfârşitul. Tatăl femeii spune că ucigaşul are un cumnat în poliţie şi aşa se explică de ce nimeni nu a luat în seamă plângerile care îl vizau.