Veste bună pentru pensionari! Cum se vor acorda pensiile în luna decembrie

Toate pensiile vor fi plăite până pe 14 decembrie, pentru ca bătrânii să aibă bani de Sărbători, a anunţat Marius Budăi, ministrul Muncii, la România TV.

29 nov. 2018, 15:17
Veste bună pentru pensionari! Cum se vor acorda pensiile în luna decembrie

Ministerul Muncii a anunţat că pensiile vor fi aduse de poştaşi până pe 14 decembrie. Cei care nu sunt găsiţi acasă îşi pot încasa pensia direct de la ghişeele Poştei Române.

Totodată, Marius Budăi a precizat la România TV că sunt suficienţi bani pentru majorările prevăzute în noua lege a pensiilor.

„Există bani de majorare a pensiilor, există bani pentru plata actuală a pensiilor. De altfel, şi pe parcursul anului trecut au fost aceleaşi declaraţii lipsite de de respect faţă de pensionari, deoarece induc o grijă suplimentară pensionarilor care au destule pentru a mai avea şi grija noastră”, a explicat Marius Budăi.

„Niciodată pensiile nu vor scădea! Acesta este mesajul PSD: niciodată, cât vom fi la guvernare, nu vom scădea pensiile”, a completat ministrul.

Senatul a adoptat, luni, în plen, proiectul de lege al Guvernului privind sistemul public de pensii. S-au înregistrat 81 de voturi ”pentru”, 12 ”împotrivă” şi 8 abţineri.

Legea pensiilor, votată la Senat. Proiectul merge la Camera Deputaţilor