Veste BUNĂ pentru români: încă o zi de sărbătoare naţională. Când se va celebra

Românii vor mai avea o zi naţională, potrivit unui proiect de lege depus de senatorul PSD Nicolae Bădălău.

RomaniaTV.net
21 apr. 2018, 10:10
Veste BUNĂ pentru români: încă o zi de sărbătoare naţională. Când se va celebra

Senatorul PSD Nicolae Bădălău a depus la Senat, o propunere legislativă prin care cere instituirea Zilei Dăruirii pe 25 septembrie, parlamentarul aducând ca argument principal un citat din Blaise Pascal: “Plăcerea oamenilor cu adevărat mari e să facă oamenii fericiţi”.

„Plăcerea oamenilor cu adevărat mari e să facă oamenii fericiţi”, îşi începe Nicolae Bădălău expunerea de motive. De asemenea, în expunerea de motive a propunerii legislative ce a fost depusă, în procedură de urgenţă, senatorul PSD spune că dăruirea este, înainte de toate, „un act profund şi personal” ce este izvorât dintr-o nevoie umană de a fi „mai bun” şi „generos”.

„Dăruirea este, înainte de toate, un act profund şi personal, izvorât dintr-o nevoie umană, aceea de a fi mai bun, generos: de a oferi celuilalt, de a te simţi împlinit, de a-i contamina pe alţii de bucuria vieţii. A dărui din inimă, a participa la ceva anume, a ajuta pe cineva, a face un bine cuiva, poate însemna şi a simţi că faci parte dintr-o comunitate pe care vrei să o faci un loc mai bun şi mai frumos, a contribui la o activitate nobilă, valoroasă. Această nevoie este înrădăcinată în fiecare dintre noi”, argumentează Bădălău, potrivit Mediafax.

Pe plan international, a fost lansată în Statele Unite ale Americii, în anul 2012, GivingTuesday. Această zi creează o mişcare care reuneşte ONG-uri, instituţii publice, companii şi oamebni pentru a încuraja implicarea în comunitate.

În forma iniţiatorului, Ziua Dăruirii poate fi organizată de către autorităţile publice centrale şi locale şi instituţiile aflate în coordonarea şi subordonarea acestor, de către societatea civilă şi persoane fizice şi juridice, prin organizarea şi/sau participarea la programe şi manifestări cultuale, educative, artistice, de voluntariat, cu caracter social, dedicate sărbătoririi Zilei Dăruirii.

Propunerea legislativă a fost înregistrată la Senat pentru dezbatere şi nu a mai fost semnată de alţi parlamentari.