Veste bună pentru Simona Halep: Caroline Wozniacki a pierdut finala de la Stuttgart

Jucătoarea germană Angelique Kerber, locul 14 WTA, a câştigat, duminică, turneul de la Stuttgart, dotat cu premii în valoare totală de 731.000 de dolari, informează site-ul oficial al competiţiei. Victoria este importantă deoarece jucătoarea daneză se află pe locul 5 WTA şi poate ameninţa locul Simonei Halep. 

26 apr. 2015, 16:35
Veste bună pentru Simona Halep: Caroline Wozniacki a pierdut finala de la Stuttgart

Angelique Kerber a învins-o, în finală, cu scorul de 3-6, 6-1, 7-5, după două ore şi patru minute, pe Caroline Wozniacki (Danemarca), cap de serie numărul 4 şi poziţia a cincea în ierarhia mondială.

Pentru succesul de la Stuttgart, Angelique Kerber va primi 470 de puncte WTA şi un cec în valoare de 100.000 de dolari, în timp ce Wozniacki va încasa 53.548 de dolari şi 305 puncte WTA.

Kerber, în vârstă de 27 de ani, a câştigat al cincilea turneu din carieră şi al doilea din acest an, după ce s-a mai impus la Charleston (SUA).

La turneul de la Stuttgart a participat şi Simona Halep, a doua favorită a competiţiei şi locul 3 WTA, ea fiind învinsă de Caroline Wozniacki în semifinale. În urma acestei performanţe şi a eliminării rusoaicei Maria Şarapova în turul doi la Stuttgart, Halep va reveni de luni pe poziţia a doua a clasamentului mondial.