Veste bună pentru sute de mii de români. Când primesc bugetarii bani în plus

Sute de mii de bugetari vor primi înainte de Paşte şi înainte de vacanţa de vară, în avans, banii aferenţi drepturilor salariale câştigate în instanţă. Primele două tranşe se plătesc la 1 martie, iar o a treia la 1 iunie. Urmează ca la 1 ianuarie 2016 să se achite ultima tranşă. În total, fiecare bugetar care mai are de luat bani, ar primi, în medie, circa 9.000 de lei, potrivit România TV.  

RomaniaTV.net
27 feb. 2015, 17:40
Veste bună pentru sute de mii de români. Când primesc bugetarii bani în plus

Bugetarii care şi-au câştigat în instanţă drepturile salariale tăiate, vor avea un Paşte îmbelşugat. Plăţile pentru 2016 se fac în avans. Măsura a fost anunţată chiar de premierul Victor Ponta, după negocierile pe buget cu Fondul Monetar Internaţional.

Banii ar urma să fie încasaţi de profesori înainte de Paşti. De altfel, Guvernul intenţionează să plătească în 2015 şi ultimele titluri executorii pe 2016. Drepturile câştigate în instanţă de bugetari şi eşalonate pentru 2015 au fost plătite în 2014″, a declarat deputatul Flavius Măduţa.

Citeşte şi: Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov: TVA-ul va fi REDUS cel mai târziu de la 1 ianuarie 2016 VIDEO

„Este ultima plată pe care o are de făcut Guvernul şi se închid datoriile bugetului generate de procesele pierdute de Guvernul României, începute în perioada 2010-2011, cu diverse categorii de bugetari”, a precizat deputatul arădean.

„Guvernul poate face un efort si poate plăti aceste drepturi faţă de cetăţeni înainte de termenul stabilit pentru că de la preluarea guvernării în 2012, România a înregistrat constant creştere economică”, a adăugat deputatul Flavius Măduţa.

Citeşte şi: Veşti BUNE pentru profesori şi funcţionari: A TREIA RECTIFICARE BUGETARĂ, aprobată

În total, se vor efectua plăţi de 2,7 miliarde de lei în acest an. După ce în decembrie anul trecut s-au făcut plăţi de 2,3 miliarde de lei.

Prima plată se va face pe data de 1 martie.