Veste bună pentru toate mamele din România. Vezi ce se va întâmpla cu indemnizaţia de creştere a copilului

Toate mămicile ar putea primi indemnizaţii de creştere a copilului, indiferent de venit. Ministrul Muncii a declarat, la România TV, că Guvernul pregăteşte un pachet de măsuri pentru creşterea copiilor. Astfel, ar putea fi eliminat plafonul de venit până la care se acordă indemnizaţia de creştere a copilului în acest moment. În plus, şi alocaţiile copiilor ar putea fi majorate, în funcţie de posibilităţile bugetului de stat.

12 mai 2015, 12:11
Veste bună pentru toate mamele din România. Vezi ce se va întâmpla cu indemnizaţia de creştere a copilului

„În ceea ce priveste cuantumul alocatiei, facem calcule si in masura in care din punct de vedere fiscal bugetar avem posibilitatea sa le crestem, aşa cum am făcut pentru 500.000 de copii din familiile sărace, vom proceda şi în continuare. În momentul de faţă facem calcule dacă şi cu cât se poate mări. Pentru indemnizatia de crestere a copiilor se ia în calcul un întreg pachet de măsuri, inclusiv eliminarea barierei privind limita superioară de 3.400 de lei. Toate acestea înseamnă calcule”, a declarat la România TV Rovana Plumb, ministrul Muncii.

Citeşte şi Plumb: În noua Lege a salarizării a bugetarilor vom avea doar cinci clase de salarizare VIDEO

Anul trecut, ministrul Muncii anunţa că susţine extinderea concediului de maternitate pentru mame prin introducerea unor facilităţi şi indemnizaţii pentru mamele care nasc şi sunt în şomaj sau nu au un loc de muncă.

„A fost o discuţie în cadrul Forumului (de la Milano n.r) privind extinderea concediului de maternitate pentru mame. Este un model pe care eu îl îmbrăţişez de foarte mult timp, astfel încât să existe facilităţi şi indemnizaţii care se acordă mămicilor care nasc şi care sunt în şomaj sau nu au un loc de muncă, să beneficieze de ele. În momentul de faţă, la nivelul UE, ca şi în România, beneficiază de concediu de maternitate şi facilităţi acordate prin acest program doar mămicile care au loc de muncă”, spunea Rovana Plumb, în octombrie 2014.