VESTE EXCELENTĂ pentru şoferi! A fost finalizat PRIMUL tunel de la Pasajul Piaţa Sudului FOTOGALERIE

Primăria Capitalei a anunţat că a fost finalizată străpungerea tunelului rutier pe sensul Niţu Vasile-Calea Văcăreşti de la Pasajul Piaţa Sudului, urmând ca până la finele acestei luni să fie gata străpungerea întregului tunel, respectiv pe sensul Calea Văcăreşti-Niţu Vasile. Odată finalizate aceste săpături, pot fi accelerate lucrările la structura de rezistenţă a pasajului, informează municipalitatea.

20 oct. 2016, 07:23

Primaria Municipiului Bucuresti a anunta ca sunt in plina desfasurare lucrarile la Pasajul Piata Sudului, stadiul intregului proiect fiind de 76%. In prezent, lucrarile la pasajul rutier si pasajele pietonale sunt realizate in proportie de aproximativ 60%.
Mai exact, a fost finalizata strapungerea tunelului rutier pe sensul Nitu Vasile-Calea Vacaresti, urmand ca pana la finalul acestei luni sa se finalizeze strapungerea intregului tunel, respectiv si sensul Calea Vacaresti-Nitu Vasile. Odata finalizate aceste sapaturi pot fi accelerate lucrarile la structura de rezistenta a pasajului.

Ce lucrari mai sunt de facut in cadrul proiectului Pasajului de la Piata Sudului
Au mai ramas de executat:
-Finalizarea devierii retelei de fibra optica Netcity, reintregirea retelei RATB;
-Realizarea retelei noi de semaforizare, respectiv iluminat public;
-Finalizarea structurii pasajului rutier in interiorul tunelului, tronsoanele 2 si 3 si a structurii pasajelor pietonale 1 si 4,
-Realizarea sistemelor de canalizare pluviala in interiorul tunelului si de realizare a sistemului rutier al pasajului,
-Refacerea sistemului carosabil si refacerea amenajarilor urbanistice,
-Finisajele si lucrarile de arhitectura ale pasajelor.
Pasajul Rutier Piata Sudului este o lucrare care asigura fluidizarea traficului pe directia inelului principal si pe arterele adiacente inelului median al Municipiului Bucuresti.

ATENŢIE, şoferi! S-a instituit SENS UNIC pe două străzi din zona Pasajului Piaţa Sudului

Realizarea pasajelor pietonale subterane va reusi sa elimine „conflictele la suprafata” dintre circulatia pietonala si circulatia auto. Astfel, realizarea acestora, concomitent cu realizarea pasajului, duce la cresterea timpilor de semaforizare pe culoarea verde, contribuind in acelasi timp la cresterea gradului de siguranta a circulatiei pietonale in intersectie, anunta municipalitatea intr-un comunicat.

Lucrarea presupune:
1. Realizarea unui pasaj subteran pe directia CaleaVacareşti – Str. Nitu Vasile, cu o lungime totala de 356 m- din care:
– rampa Vacareşti – 111 m ;
– rampa Nitu Vasile – 160 m ;
– lungime in subteran – 85 m ;
– inaltimea libera a pasajului subteran va fi de 5m;
2. Realizarea a patru pasaje pietonale in intersectie, pe directia Str. Nitu Vasile-Calea Vacaresti, de o parte si da alta a pasajului rutier si catre statiile de tramvai.
3. Realizare legatura pietonala prin pasaj subteran intre statia de metrou Piata Sudului si peroanele statiei de tramvai aflate pe Sos. Oltenitei.
4. Lucrari de modernizare a carosabilului si trotuarelor in intersectia Calea Vacareşti – Sos. Oltenitei – Str. Nitu Vasile prin asigurarea in sensul giratoriu a patru benzi de circulatie. Realizarea localelor, adiacente rampelor pasajului rutier, cu cate doua benzi pe sens atat pe CaleaVacaresti cat si pe str. Nitu Vasile.
5. Modernizarea utilitatilor aferente obiectivului de investitii (energie electrica, alimentare cu apa, canalizare, iluminat) ;
6. Refacerea liniei de tramvai existente atat pe Calea Vacaresti cat si pe Soseaua Oltenitei, precum si lucrari pentru liniile de troleibuz aflate in zona.
7. Amenajari peisagistice.

O nouă amânare pentru Pasajul de la Piaţa Sudului. Lucrările vor fi finalizate până la data de 31 decembrie 2018

Consilierii Generali ai Municipiului Bucureşti au aprobat, în cadrul unei şedinţe extraordinare a CGMB, prelungirea perioadei de implementare a proiectului de „Modernizare infrastructură rutieră Piaţa Sudului” până la data de 31 decembrie 2018.

„Acesta este termenul maxim de finalizare al obiectivului de investiţii, dar se referă la partea de finanţare. Îmi e greu sa spun o dată exactă când se va finaliza efectiv realizarea acestui proiect. Există un grafic de execuţie, un termen asumat. Termenul final estimat pentru deschiderea pasajului este de un an, deci august 2017. Termenul este estimativ, deci posibil să apară modificări. Procentul de realizare a acestui proiect este de 73,3% în acest moment. Sumele eligibile atrase din fonduri europene au fost de 17 milioane de lei, la o valoare totală a proiectului de 123 de milioane de lei. Dacă nu se prelungea aceast termen de finanţare, am fi fost obligaţi să dăm înapoi şi aceste sume primite de la Uniunea Europeană”, a precizat recent Florin Legea, director excutiv al Direcţiei de Transporturi, Drumuri şi Sistematizare a Circulaţiei din cadrul Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti. Detalii, aici.