Veste proastă pentru cei care vor să susţină proba practică a examenului auto. Vezi cât trebuie să aştepti pentru a da traseul

Programările pentru proba practică a examenului auto se fac, în Harghita, la patru luni de la susţinerea probei teoretice, din cauza numărului mic de examinatori.

21 mai 2018, 09:33
Veste proastă pentru cei care vor să susţină proba practică a examenului auto. Vezi cât trebuie să aştepti pentru a da traseul

Din anul 2011 a început să scadă numărul de examinatori la Serviciul Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculări Vehicule, din cauza plecărilor voluntare, a ieşirilor la pensie şi a disponibilizărilor, iar în prezent există doar cinci examinatori, care deservesc şi activitatea de înmatriculări, radieri şi atribuire de numere provizorie.

Potrivit Agerpres, din acest motiv, programările pentru susţinerea probei practice pentru obţinerea permisului auto se fac peste aproximativ patru luni de la susţinerea examenului teoretic.

Pentru a face faţă numărului mare de candidaţi, raportat la numărul de examinatori, Serviciul Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculări Vehicule organizează proba practică şi în zilele de sâmbătă.

De asemenea, începând din luna mai a mai fost angajat un examinator şi urmează să se mai organizeze concursuri şi pentru alte posturi vacante.

Potrivit datelor statistice, în primul trimestru al anului 2018 au susţinut proba teoretică 3.640 de candidaţi, fiind admişi 1.333 dintre ei. După susţinerea probei practice, procentul de promovabilitate la examenul pentru obţinerea permisului de conducere a fost, în perioada menţionată, unul dintre cele mai mici din ţară, de 20,38%, în scădere faţă de anul trecut cu peste două procente.

Adrian Pănescu a precizat că procentul mic de promovabilitate la acest examen se datorează slabei pregătiri individuale a candidaţilor, dar şi superficialităţii în modul de instruire al unora dintre şcolile de şoferi.