Veste proastă pentru chiulangii. Zeci de mii de elevi nu vor mai primi alocaţiile

Situaţie ingrijorătoare in toată ţara. În timp ce Guvernul face eforturi pentru a ajuta familiile cu copii care merg la grădiniţă, chiulangii işi lasă familiile fără ajutorul social lunar. Zeci de mii de elevi nu vor mai primi alocaţie din cauza absenţelor nemotivate.

RomaniaTV.net
12 mai 2016, 11:53
Veste proastă pentru chiulangii. Zeci de mii de elevi nu vor mai primi alocaţiile

Numărul absenţelor creşte semnificativ de la an la an. Circa 40.000 de elevi au lipsit de la şcoală nemotivat doar în primul semestru. În multe dintre cazuri aceşti bani erau singurul venit al familiilor.

Cele mai multe absente au fost înregistrate în Călăraşi. Acolo aproximativ 3.000 de elevi nu vor mai primi cei 84 de lei. În topul judeţelor cu elevi chiulangii se mai află Mureş cu 2.300 cazuri, Dolj cu 2.100, dar şi Suceava sau Vaslui cu peste 1.400 cazuri.

Potrivit România TV, profesorii nu mai ştiu cum să-i ţină pe elevi la ore. Disperaţi de situaţia actuală, în unele judeţe au fost demarate şi programe de prevenire, fără succes însă. Dascălii dau vina pe părinţi, care spun că vinovaţi pentru acestă situaţie sunt părinţii care nu se interesează de situaţia şcolară a copiilor.

Guvernul face eforturi pentru a ţine elevii in scoli. In urmă cu câteva luni a fost propus un proiect de lege prin care elevii fără absenţe să primească 450 de lei în plus la alocaţie. Mai mult decât atât, copiii care merg la grădiniţă vor beneficia şi ei de tichete sociale in valoare de 50 lei care pot fi utilizate pentru achiziţionarea de produse alimentare, imbrăcăminte sau rechizite.
Până în prezent, au fost înregistrate circa 60.000 de cereri de acordare a acestui tichet social.

Citeşte şi: PROIECT de lege privind creşterea alocaţiilor pentru copii la 700 de lei