Veste proastă pentru fanii Simonei Halep. Sportiva are nevoie urgentă de psiholog FOTO

Visul Simonei Halep de a cuceri un Grand Slam rămâne în continuare neîmplinit, după ce a fost eliminată din nou în sferturile Australian Open. Meciurile cruciale par că nu pot fi gestionate de numărul trei mondial. Soluţia îi este oferită de cel care a antrenat-o timp de cinci ani la junioare, Nicuşor Ene.

28 ian. 2015, 09:41
Veste proastă pentru fanii Simonei Halep. Sportiva are nevoie urgentă de psiholog FOTO

S-a repetat istoria de anul trecut de la Melbourne pentru Simona Halep, scrie ziarulring.ro. În 2014 era eliminată în sferturi, cu un categoric 6-3, 6-0, de slovaca Dominika Cibulkova. Ieri-dimineaţă s-au schimbat adversara şi foarte puţin scorul, Makarova eliminând-o cu 6-4, 6-0. După această înfrângere categorică, Halep a spus că nu a avut încredere în ea şi, după ce a pierdut primul set, a renunţat la luptă. Până acum a demonstrat că este foarte bine pregătită fizic, dar psihic are o mai veche problemă. Şi-a mărit în ultimul timp stafful: are doi antrenori, fizioterapeut şi preparator fizic.

Citeşte şi Când revine SIMONA HALEP. Vezi TOT PROGRAMUL din PRIMĂVARĂ

Îi trebuie mai mult pentru a fi cu adevărat o învingătoare? O întrebare la care a răspuns unul dintre primii ei antrenori, Ene Nicuşor, care a pregătit-o timp de cinci ani pe când era junioare. „Mă aşteptam să joace cel puţin o semifinală cu Sharapova la Melbourne. Dar nu a fost să fie, nu i-a intrat nimic. Când ajungi la nivelul la care este Simona, trebuie să ai un staff foarte puternic, din care să nu lipsească psihologul. Multe meciuri se joacă la nivel mental, trebuie să investeşti mulţi bani dacă vrei să rămâi în top. Are fizioterapeut, preparator fizic, dar orice jucător de Top 10 îşi ia cu el psihologul la turnee. Nu ştii când ai o cădere şi ai nevoie de ajutorul lui”, a declarat Ene Nicuşor.

Citeşte şi SIMONA HALEP a fost eliminată de la Australian Open: 4-6, 0-6 cu Makarova