Veste proastă pentru sute de muncitori în prag de sărbători

Un număr de 380 de salariaţi de la SC Rulmenţi SA Bârlad vor fi disponibilizaţi începând cu luna martie a anului viitor. Potrivit liderului de sindicat al societăţii, Vasile Roşca, decizia a fost luată în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie de la sfârşitul lunii noiembrie.

06 dec. 2013, 10:38
Veste proastă pentru sute de muncitori în prag de sărbători

„Noul val de disponibilizări va deveni operabil, cel mai probabil, de la 1 martie 2014. Aproximativ 20 la sută dintre angajaţi vor fi disponibilizaţi. Este o situaţie delicată, cu care nu am fi dorit să ne întâlnim”, a declarat Vasile Roşca.

În primăvara acestui ani, alţi 250 de salariaţi ai fabricii au fost concediaţi.

De aproximativ şase luni, cei aproximativ 2.000 de salariaţi ai societăţii sunt trimişi, prin rotaţie, în şomaj tehnic, perioadă în care sunt plătiţi cu doar 75 la sută din salariu. Situaţia fabricii bârlădene s-a agravat de la un la altul, odată cu scăderea numărului de parteneriate cu colaboratorii externi. Prefectul judeţului, Radu Renga, a dat asigurări, vara trecută, că va căuta parteneri pentru SC Rulmenţi SA Bârlad, în vederea revigorării activităţii, dar acest lucru nu s-a întâmplat deocamdată.