Veste SENZAŢIONALĂ: Un ROMÂN ar putea concura în FORMULA 1, din sezonul viitor

Un om de afaceri român încearcă să pună pe picioare o echipă de Formula 1 care să participe din sezonul viitor în campionatul mondial de Formula 1. Scuderia se va numi Forza Rossa şi este poatronată de fostul ministru al sănătăţii Ion Bazac.

16 apr. 2014, 20:27
Veste SENZAŢIONALĂ: Un ROMÂN ar putea concura în FORMULA 1, din sezonul viitor

Primirea team-ului Forza Rossa în sezonul viitor al Formulei 1 este analizată de oficilaii Federaţiei Internaţionale de Automobilism, informaţie confirmată de Bogdan Sonea marjeting manager al companiei. „Este adevărat, însă prea multe amănunte nu putem da în acest moment. Aşteptăm răspunsul FIA şi apoi vom acţiona în consecinţă„, a declarat acesta pentru Ziarul Ring.

Citeşte şi FABULOS: România A CERUT OFICIAL un loc pentru o echipă în FORMULA 1

Chiar dacă „operaţiunile” se derulează în mare secret, se pare că şefii de la Forza Rossa doresc să coopteze un pilot român, între cei vizaţi fiind Robert Vişoiu, care evoluează în GP3. „Ar fi extraordinar să fie o echipă românească în cadrul căreia să evolueze un pilot român. Este un vis, vom vedea„, a mai spus Bogdan Sonea pentru sursa citată.

Noua echipă va fi condusă de Colin Kolles, fost director al echipei britanice de Formula 1 Force India şi apoi al spaniolilor de la HRT. Kolles are 46 de ani şi s-a născut la Timişoara, numele său real fiin Călin Coleşnic.

La finele anului trecut s-a vehiculat informaţia potrivit căreia şi Dacia ar intenţiona să se înscrie în Formula 1 în 2015, şefii uzinei de la Colibaşi estimând costuri totale de peste 95 milioane euro.