Veste şoc pentru victimele tragediei de la Colectiv şi familiile acestora. Procesul ar putea fi reluat de la ZERO

Judecătorul dosarului Colectiv, Valeriu Terceanu, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să iasă la pensie. Asta înseamnă o lovitură dură pentru victimele tragediei și familiile acestora, în condițiile în care judecata s-ar relua de zero, anunţă România TV. 

RomaniaTV.net
23 iul. 2018, 09:05
Veste şoc pentru victimele tragediei de la Colectiv şi familiile acestora. Procesul ar putea fi reluat de la ZERO

Judecătorul dosarului Colectiv, Valeriu Terceanu, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să iasă la pensie, iar marţi magistraţii vor discuta despre acesta cerere. Este o lovitură pentru acest dosar extrem de greu si asta pentru că judecata s-au putea relua de la zero.

În primul rând va fi repartizat unui alt judecător care va avea nevoie de timp pentru a putea studia dosarul şi chiar ar putea cere probe noi sau documente importante de care va avea nevoie. Acest proces va îngreuna şi mai mult judecata acestul dosar.

Procurorii de la Parchetul General au trimis în judecată dosarul Colectiv pe 28 aprilie 2016 şi iată ca după 2 ani dosarul nu a ajuns prea departe. În urma acestei tragedii şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, dintre care 27 în incendiul propriu-zis, iar restul ulterior în spitalele din ţară şi din străinătate. Alte 146 de persoane au fost rănite în incendiul de la Colectiv. Astfel sunt sute de părti în acest dosar, rude ale celor care au murit, dar şi persoane rănite care cer acum despagubiri.