Veste tristă despre marele actor Florin Piersic. Se întâmplă la un an de la moartea Stelei Popescu şi Cristinei Stamate

Trăim momente cumplite. Ne mori actorii pe capete, iar teama noastră este cu ce valori vom rămâne de acum înainte?

RomaniaTV.net
27 nov. 2018, 17:46
Veste tristă despre marele actor Florin Piersic. Se întâmplă la un an de la moartea Stelei Popescu şi Cristinei Stamate

O generaţie de oameni care au reprezentat multă vreme cultura românească, suflul neamului românesc dispare, ca nisipul dintr-o clepsidră.

Stela Popescu a murit pe 23 noiembrie 2017, iar la câteva zile după, mai exact pe 27 noiembrie 2017, a părăsit scena acestei lumi şi colega ei de teatru, Cristina Stamate. 

Florin Piersic a vorbit despre cele două pierderi şi a luat în calcul rărirea apariţiilor sale publice în spectacole.

„Nu se poate să nu oboseşti, foarte sincer îţi spun, ar trebui să o cam răresc, cum spune vecinul meu, domnul Adrian, care mă duce la Timişoara. Ar trebui să mai răresc aceste întâlniri, pentru că oboseala îşi spune cuvântul”, a spus Piersic la o emisiune.

„Mă hrănesc cu aplauzele publicului, de-aia o înţeleg şi pe Stela şi am înţeles-o că nu putea renunţa niciodată la aceste frumoase întâlniri de dragoste”, a mai spus artistul pentru ziarul Libertatea.

La aproape 83 de ani, Florin Piersic pare că este mai energic ca niciodată. La cel mai recent spectacol pe care l-a susținut pe scena teatrului din Cluj, acesta a uimit publicul prin felul în care arată.  

„Marele actor pare să fi găsit elixirul tinereţii! Nimic nu îl schimbă, nici trecerea anilor”, au spus spectactorii care l-au văzut pe scena Teatrului din Cluj Napoca, la ultima sa reprezentaţie, ce a durat peste 2 ore.

Florin Piersic a uluit spectatorii prin fluiditatea exprimării și tenacitatea de care a dat dovadă, iar publicul speră să îl vadă la fel de energic mult timp de acum înainte.