ANUNŢ important de la Ministerul Educaţiei la început de an şcolar în privinţa manualelor

Dupa numeroasele scandaluri legate de greselile aparute in manuale, elevii primesc o veste buna. Variantele digitale corectate ale celor doua manuale de Biologie pentru clasa a VI-a vor fi postate pe platforma manuale.edu.ro. 

05 sept. 2018, 11:17
ANUNŢ important de la Ministerul Educaţiei la început de an şcolar în privinţa manualelor

Ministerul Educatiei Nationale a anuntat ca manualele digitale pot fi utilizate de elevi si profesori din prima zi de scoala, scrie stirilekanald.ro.

Citeşte şi Manualul de biologie de clasa a VI-a, plin de greşeli: Inima şi ficatul sunt poziţionate greşit, mucegaiul este confundat cu paraziţii

De asemenea, Ministerul Educatiei Nationale a anuntat ca a constituit o comisie pentru a se stabili cine este responsabil de greselile aparute in manuale. Totodata, va fi realizata si trimisa in scoli o erata tiparita.

Inima și ficatul sunt puse greșit într-o fotografie care le prezintă elevilor de-a VI-a sistemul de organe al omului, în manualele de biologie. Vasele de sânge au când 160.000, când 96 000 de kilometri. Apare o confuzie între mucegai și paraziți, plus concepte ca „orific” sau lob „interior” al plămânului. Acestea sunt câteva dintre greșelile care apar în primul manual de Biologie de clasa a VI-a scos de editura Ministerului Educației. Disciplina are două manuale de la Editura Didactică și Pedagogică, care au antetul Ministerului, iar în cel de-al doilea sunt numeroase greșeli gramaticale.

Manualele digitale pot fi văzute AICI