Veste URIAŞĂ pentru poliţişti de la MAI. Se modifică LEGEA

MAI proune modificarea legii pentru polițiști. Oficialii ministerului condus de Carmen Dan au primit acceptul sindicatelor pentru îmbunătățirea legislației privind acordarea despăgubirilor de viață și sănătate pentru polițiști. Astfel, oameni ai legii care au fost răniți în misiuni sau au rămas invalizi vor primi despăgubiri pentru a acoperi contravaloarea cheltuielilor legate de asigurarea tratamentului medical. Unul dintre beneficiari va fi poliţistul Dan Ciprian Sfichi, de la Serviciul de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava care a fost grav rănit de un interlop ce l-a lovit cu o sabie în cap, în decembrie 2017.

19 sept. 2018, 09:23
Veste URIAŞĂ pentru poliţişti de la MAI. Se modifică LEGEA

La sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a avut loc, luni, ședința Comisiei de dialog social pentru discutarea propunerilor MAI de modificare a legislației privind asigurarea despăgubirilor de viață, sănătate și bunuri ale polițiștilor.

Citeşte şi IMAGINI ŞOCANTE: Tânăr bătut în sediul poliţiei din Baia Sprie VIDEO

Reprezentanții Corpului Național al Polițiștilor și ai altor organizații sindicale reprezentative ale oamenilor legii și-au exprimat susținerea față de proiectele de acte normative elaborate la nivelul MAI pentru consolidarea drepturilor polițiștilor răniți în timpul sau în legătură cu exercitarea serviciului.

Este vorba despre proiectul Hotărârii Guvernului pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului (HG) nr. 1083/2008 privind asigurarea despăgubirilor de viață, sănătate și bunuri ale polițiștilor și ordinul de ministru care detaliază procedura de aplicare a soluției legislative propuse.

Continuarea articolului pe evz.ro.