VEŞTI BUNE pentru angajaţii din Sănătate şi Asistenţă Socială. Salariile cresc de la 1 decembrie

Fiecare salariat din Sănătate şi Asistenţă Socială va beneficia de o creştere salarială în sumă fixă, lunară, începând cu data de 1 decembrie, a declarat miercuri Leonard Bărăscu, preşedintele Federaţiei Sanitas, după întâlnirea avută cu ministrul Finanţelor Publice, Ioana-Maria Petrescu, şi cu ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea.

RomaniaTV.net
17 sept. 2014, 13:07
VEŞTI BUNE pentru angajaţii din Sănătate şi Asistenţă Socială. Salariile cresc de la 1 decembrie

Salariile angajaţilor din sistemul sanitar vor fi mai mari cu 70 de lei, informează România TV. Aşa arată soluţia după negocierile dintre sindicaliştii din sănătate şi ministrul Finanţelor.
Oamenii cer ca în loc de majorarea cu 5% a salariilor sub 1.500 de lei, fiecare angajat din sistemul sanitar să beneficieze de o creştere în sumă fixă. Potrivit estimărilor sindicaliştilor, suma ce ar putea fi folosită pentru mărirea salariilor este 214 milioane de lei.

Alte majorări ar urma să vină de la 1 ianuarie, odată cu intrarea în vigoare a legii 284, modificată. Astfel, salariul minim ar putea creşte de la 900 la 1.050 lei, iar sporurile ar putea fi acordate separat de câştigul salarial.

„Legea nr. 284/2010 va fi pusă în aplicare începând cu data de 1 sau 15 noiembrie a.c., fiind astfel eliminate actualele inechităţi din grila de salarizare. De asemenea, va exista o majorare a salariului minim de la 900 de lei la 1.050 lei, iar creşterea bazei de calcul va duce implicit la o creştere suplimentară a salariilor”, a mai spus preşedintele Sanitas.

În ceea ce priveşte deblocarea posturilor din sistemul sanitar, Leonard Bărăscu a precizat că acţiunea s-a produs deja la nivelul spitalelor din subordinea Ministerului Sănătăţii (1.600 de posturi), fiind însă vorba de ‘o trenare’ a procedurii în cazul spitalelor care au trecut în administrarea consiliilor locale şi judeţene.