Veşti bune pentru bugetari: mai mulţi bani de la 1 ianuarie. Ce a decis Guvernul

Decontarea cheltuielilor de transport pentru bugetarii care se deplasează în interes de serviciu, sunt detașați ori delegați și care se vor folosi de autoturisme pentru deplasări se va face atât pentru mașinile aflate în proprietate personală, cât și pentru mașinile pe care angajații respectivi doar le folosesc, dar nu le aparțin. Noile reguli de decontare se regăsesc într-un document care se va aplica de anul viitor.

18 sept. 2018, 09:17
Veşti bune pentru bugetari: mai mulţi bani de la 1 ianuarie. Ce a decis Guvernul

Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre care vizează toți bugetarii. Executivul a făcut mai multe modificări în ceea ce privește banii de cazare și decontarea transportului. Este vorba despre bugetarii delegați. În această categorie intră foarte mulți angajați, de la funcționari publici, la polițiști și militari.

Potrivit documentului aprobat recent de Executiv, bugetarii detașați/delegați sau care se deplasează în afara localității unde muncesc de obicei în interes de serviciu vor avea decontate cheltuielile de transport.

Noutatea vine, însă, în ceea ce privește autoturismul folosit de angajații care lucrează la stat. Le vor fi decontate cheltuielile de transport indiferent dacă vor merge cu mașina proprie sau mașina altcuiva.

Regulile se vor aplica de la începutul anului viitor.