Veşti bune pentru bugetari. Se anunţă măriri substanţiale de salarii prin sporuri

Se anunţă noi măriri de salarii pentru unele categorii de funcţionari publici. Bugetarii care lucrează în localităţile din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării primesc un spor de 20% din salariul de bază. În acelaşi timp, salariile funcţionarilor publici care implementează proiecte cu fonduri europene se vor majora.

03 mai 2018, 11:24
Veşti bune pentru bugetari. Se anunţă măriri substanţiale de salarii prin sporuri

Este vorba despre un proiect de lege al PSD prin care se modifică legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Proiectul prevede ca funcţionarii publici care au locul de muncă în localităţile din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării să primească un spor de izolare de până la 20 % din valoarea salariului de bază. În proiect mai este prevăzut şi faptul că salariile administratorilor publici care implementează proiecte cu fonduri europene să fie majorate cu până la 25%.

Iniţiatorii propiectului de lege susţin că este nevoie de sporul de izolare şi de majorările salariale deoarece există riscul ca primăriile din aceste localităţi să funcţioneze fără personal calificat. În momentul de faţă există un deficit de personal.

Iniţiativa legislativă se află în dezbatearea Senatului,iar dacă va fi adoptată va ajuge în Camera Deputaţilor.