Veşti bune pentru elevi. Se schimbă programul. Cum se va învăţa de azi înainte

Vești bune pentru toți elevii! Din cauza supraaglomerării, mulți copii au fost nevoiți să suporte aceste condiții în școli. Începând de astăzi, Primăria Capitalei a anunțat aceste schimbări majore:

13 dec. 2018, 06:55
Veşti bune pentru elevi. Se schimbă programul. Cum se va învăţa de azi înainte

Printr-un proiect de hotărâre, astăzi s-a aprobat în ședința Consiliului General al Municipiului București ca nicio școală să nu mai învețe în 3 schimburi, potrivit mediafax.ro.

Din cauza numărului mare de copii și al lipsei de spațiu, multe școli din București aveau cursuri în 3 schimburi. Pe lângă faptul că părinții erau afectați de acest program, mulți copii au întâmpinat probleme în adoptarea unui program de odihnă corespunzător, din cauza orelor variabile de la școală, dar și a faptului că trebuia să migreze tot timpul în diverse clase disponibile în anumite momente.

Citeşte şi Se anunţă o nouă schimbare pentru elevi. Ce vor să facă autorităţile

Astfel, Primăria Capitalei va cumpăra sau va construi noi imobile în care să poată învăța cei peste 13.000 de elevi din cele 11 școli care funcționează încă în regim de trei schimburi.

Unul dintre aceste exemple este Școala Gimnazială nr. 12 „Herăstrău’, care se confruntă cu această situație grea de doi ani, din cauza creșterii numărului de locuitori din zonă, în timp ce la Școala Gimnazială nr. 126 din Sectorul 5, numărul elevilor a crescut după ce au fost relocați acolo elevii Școlii nr. 124 care a ars la începutul anului.

La nivelul capitalei va fi desemnată o comisie care se va ocupa de identificarea situațiile similare din unitățile de învățământ și de rezolvarea acestora.

Sedința de astăzi a avut ca scop rezolvarea acestei probleme serioase, prin închirierea sau construirea unor spații care vor servi pentru găzduirea copiilor care se confruntă cu cel de-al treilea schimb în programul școlar.