Veşti bune pentru şomeri: Cursuri gratuite de antreprenoriat

Centrul Român pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii" – CRIMM lansează proiectul "Flexibilitate, inovare și inițiativă antreprenorială pentru șomerii din regiunea București-Ilfov – FII AS!".

08 mai 2014, 10:19
Veşti bune pentru şomeri: Cursuri gratuite de antreprenoriat

Proiectul se adreseză șomerilor cu vârsta între 16 și 64 de ani și are ca principal scop îmbunătățirea capacităților antreprenoriale ale persoanelor fără un loc de muncă, dar și reducerea șomajului pe termen lung. Astfel, 250 de șomeri din București și județul Ilfov vor beneficia de cursuri gratuite de antreprenoriat. De asemenea, în funcție de rezultatele obținute, o parte dintre aceștia vor putea urma, tot gratuit și cursuri de formare acreditate în domeniul „E-business”, dar și de consultanță personalizată pentru administrarea unei afaceri on-line.

„Am inițiat acest proiect ca urmare a unei analize asupra pieței muncii din România, a cererii de forță de muncă, dar și a evoluției din ultimii ani a IMM-urilor. O mare parte din șomerii de astăzi au o specializare într-o anumită meserie, însă nu au cunoștințele necesare pentru a demara și a susține o afacere proprie. La elaborarea proiectului am luat în calcul și importanța Internetului, în contextul unei afaceri noi. Cursurile pe care le vom organiza împreună cu partenerii noștri reprezintă o bază, un punct de plecare în orice acțiune privată pe care ar dori să o inițieze un șomer, indiferent de specializarea sa. O parte din cei care vor lua parte la aceste cursuri vor primi, în mod gratuit, consultanță în demararea și gestionarea unei afaceri. Pentru persoanele fără un loc de muncă, acest proiect reprezintă o oportunitate”, punctează Monica Motoacă, manager de proiect.