Veşti proaste! De ce nu poate fi transferat Cotabiţă la un spital din străinătate

Gabriel Cotabiţă se află de aproape două săptămâni în comă la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Medicii n-au înregistrat niciun progres, iar familia speră doar într-un miracol. Din păcate, artistul nu poate fi transferat la un spital din străinătate, întrucât starea de sănătate nu îi permite un transport aerian.

19 mai 2015, 06:17

În ciuda zvonurilor că ar fi deschis ochii și că ar face deja mai multe gesturi conștiente, sursele ziaruluiring.ro susțin că Gabriel Cotabiță are, deocamdată, doar mișcări reflexe.

Gabriel Cotabiță e acum o legumă. Mai are câteva schițe, dar neurologice, deci nu e conștient și cooperant. Mișcă picioarele, dar aceste mișcări sunt neurologice, adică nu sunt conștiente, ci reflexe. Nu răspunde la stimuli. Șansele lui de supraviețuire sunt extrem de mici și dacă, printr-o minune, va scăpa, va fi imposibil să revină la o viață normală, va fi tot legumă, în stare vegetativă„, au declarat surse din cadrul Spitalului Floreasca.

CITEŞTE ŞI Medicii vorbesc despre Cotabiţă: „Nici un pacient cu diagnostic asemănător nu şi-a mai revenit”

Dacă în România zilele lui Gabriel Cotabiță sunt numărate, medicii din străinătate nici măcar n-au cum să se pronunțe asupra șanselor lui de supraviețuire. Artistul se află într-o stare atât de gravă, încât nu poate fi transportat cu avionul.

Din păcate, cântărețul nu poate fi transferat acum la o clinică din străinătate din cauza creierului care nu suportă presiunile tipice unui transport aerian. Creierul lui nu e mort, mai are unde în EEG„, au precizat aceleași surse.

CITEŞTE ŞI Gabriel Cotabiţă, tot în stare gravă. I s-ar putea face traheotomie


Gabriel Cotabiţă este internat de mai bine de o săptămână în secţia de Terapie Intensivă, după ce pe 8 mai a suferit un stop cardio-respirator într-o sală de sport a unui hotel din Capitală. Starea lui este gravă, dar stabilă.

Rudele şi prietenii se roagă pentru el neîncetat, în speranţa că Dumnezeu va face o minune şi Cotabiţă îşi va reveni din comă. El se află în continuare în secţia de Terapie Intensivă. Foarte mulţi artişti au lansat pe reţele socializare un apel la cei care îl îndrăgesc pe artist sa facă rugăciuni colective pentru el. Este prevăzută o slujbă chiar la patul artistului şi s-a propus şi o Împărtăşanie, chiar dacă artistul nu este conştient.

Verdict sumbru pentru Gabriel Cotabiţă: Sunt şanse minime ca funcţiile cerebrale să îi revină