Veşti proaste pentru ROMÂNI: Vacanţele în Grecia se SCUMPESC şi nu mai au all-inclusive VIDEO

Adio vacanţe ieftine în Grecia, pentru români. Noul premier grec Alexis Tsipras declară război pachetelor turistice all-inclusive. Alexis Tsipras consideră că acestea îi îndepărtează pe turişti de economia locală.

28 ian. 2015, 07:46

Tânărul şi nou-alesul premier elen, Alexis Tsipras, caută noi surse de venituri pentru ţara sa care este îndatorată până peste cap creditorilor internaţionali.

Abia ales în funcţia de prim-ministru, după rezultatele alegerilor parlamentare de duminică, Alexis Tsipras le-a promis grecilor că nu vor mai trăi în austeritate.

Între primele sale iniţiative se numără şi cea prin care liderul formaţiunii de extremă-stânga, Syriza, declară război pachetelor turistice „all-inclusive”. Alexis Tsipras consideră că acestea îi îndepărtează pe turişti de economia locală, potrivit România TV.

Noul premier de extremă-stânga, Alexis Tspiras crede că serviciile all inclusive îi fac pe turişti prizonierii hotelurilor şi îi duc la faliment pe proprietarii de baruri şi restaurante mici. În aceste condiţii, noul Guvern ar putea interzice vânzarea de terenuri către marile lanţuri hoteliere. În plus, complexele construite deja ar putea fi nevoite să plătească un TVA mai mare.

Preşedintele Confederaţiei elene pentru Turism a avertizat că introducerea unor astfel de măsuri va însemna o sinucidere pentru Grecia. Asta în condiţiile în care pachetele all-inclusive au adus anul trecut circa 2 miliarde de euro la bugetul ţării.