Veşti PROASTE pentru rudele avionului dispărut în Pacific

Operaţiunile de căutare a avionului Boeing-777 dispărut la 8 martie în timp ce efectua zborul MH370 între Kuala Lumpur şi Beijing au continuat în ultimele zile fără a se obţine vreun rezultat concret privitor la poziţia epavei aeronavei, în pofida folosirii robotului submarin Bluefin-21, notează luni France Presse.

21 apr. 2014, 07:21
Veşti PROASTE pentru rudele avionului dispărut în Pacific

Robotul Bluefin-21, care a început luni a 9-a scufundare din ultimele opt zile, a efectuat căutări submarine pe deja două treimi din suprafaţa definită de o rază de 10 km în jurul locului în care se crede că una dintre cutiile negre ar fi emis semnale sonore la data de 8 aprilie.

”Nu s-a găsit nimic până acum”,a precizat Centrul comun de coordonare a agenţiilor (JACC), însărcinat cu operaţiunile de căutare a avionului Boeing-777 dispărut la 8 martie.

Zona în care au loc căutările se află la circa 1.700 de kilometri nord-vest de oraşul Perth, situat pe coasta vestică a Australiei.

În urmă cu o săptămână, JACC a decis trimiterea submarinului fără echipaj Bluefin-21, ce are dimensiunea unei torpile, pentru a continua căutările. Robotul, care are nevoie de două ore pentru a se scufunda, de alte două pentru a ieşi la suprafaţă şi de multe altele pentru a descărca informaţia obţinută, oferă o imagine acustică detaliată a zonei folosind un sonar sofisticat.

Autorităţile nu elimină posibilitatea unor defecţiuni mecanice drept posibilă cauză a dispariţiei avionului, însă dovezile sugerează că zborul a fost deviat în mod deliberat de la ruta originală. Înregistrările din cabină şi discuţiile dintre membrii echipajului conţinute în cutiile negre ar putea oferi un răspuns privind cele întâmplate.