VEŞTI PROASTE. Val de scumpiri de la 1 decembrie, cu până la 30%. Preţuri record până la sfârşitul anului

Gazele şi energia electrică s-au scumpit de la începutul anului cu 32%, în câte trei runde fiecare. Şi la iarnă ar mai putea urma o noi creşteri de preţuri, avertizează analiştii. Iar asta va aduce la scumpiri pentru tot de consumăm şi pentru transport.

08 nov. 2018, 07:45
VEŞTI PROASTE. Val de scumpiri de la 1 decembrie, cu până la 30%. Preţuri record până la sfârşitul anului

Autorităţile de la noi nici nu vor să discute despre facturile uriaşe ale românilor, scrie a1.ro. Ministrul Energiei, de exemplu, s-a enervat atunci când o echipă Observator l-a întrebat ce le spune românilor copleşiţi de plata facturilor.

Citeşte şi Anunţ de ultimă oră despre asigurările RCA! Ce se întâmplă cu tarifele de referinţă pentru poliţe

51% dintre români suportă cu greu factura la energie electrică, arată ultimele date ale Institutului Naţional de Statistică.

Aproape un sfert din veniturile unei familii se duc pe facturi şi întreţinere casei. Iar, de la începutul anului, consumatorii au plătit mai multe pentru factura la energie electrică cu 16% şi 16% pentru gaz. Asta înseamnă că la fiecare factură am mai plătit în plus câte 16 lei.

Iar veştile analiştilor sunt rele. Ar urma scumpiri şi lunile viitoare. Producătorii de energie electrică invocă noile reguli europene, mai dure şi mai scumpe pentru cei care produc energie electrică prin hidrocentrale care poluează.