Veşti proaste de la meteorologi. Se anunţă ploi torenţiale, GRINDINĂ şi vijelii pentru ZILELE URMĂTOARE

PROGNOZA METEO. Meteorologii nu au veşti bune pentru noi. În zilele următoare prognoza meteo se anunţă cu averse, descărcări electrice şi vant in rafale. Joi, vineri şi sâmbătă vremea ramane instabila. Duminică soarele este mai prezent, insa tot mai apar, indeosebi dupa-amiaza si seara, averse si descarcari electrice, pe arii destul de extinse la munte, dar local si in est si centru, insa doar izolat in rest 

16 iul. 2014, 16:42
Veşti proaste de la meteorologi. Se anunţă ploi torenţiale, GRINDINĂ şi vijelii pentru ZILELE URMĂTOARE

PROGNOZA METEO. Joi tot instabila ramane vremea si, mai ales in a doua parte a zilei si la inceputul noptii urmatoare, vor fi iarasi averse, descărcări electrice şi vant in rafale, in zonele de deal si de munte, local si in sudul, estul şi centrul ţării şi numai izolat în rest. Vor fi condiţii pentru caceri de grindina, iar cantităţile de apă vor depăşi izolat 25 l/mp, cu precădere în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali. Insa temperaturile raman cele potrivite pentru luna lui cuptor, de la 22 de grade in depresiuni pana la 31 de grade in regiuinle vestice, mai insorite.

In Bucuresti ziua de joi se anunta mai instabila decat pana acum, din cand in cand norii stau mai adunati si lasa ploi in reprize cu tunete, fulgere si vant mai nervos, cu precadere insa catre seara. Iar la amiaza vor fi aproximativ 27 de grade in termometre, soarele este mai rezervat si pe parcursul zilei.

Vineri tot instabila ramane vremea, innorarile sunt destul de persistente si pe parcursul zilei cad averse insotite de fenomene electrice, mai ales in zonele deluroase si montane si in nord-estul tarii, in timp ce in centru si sud astfel de fenomene vor fi prezente la nivel local si doar izolat in restul teritoriului. Din nou vor fi cantităţi de apă mai însemnate şi nu lipsesc nici conditiile de grindina, iar in Moldova, Dobrogea, estul Munteniei şi crestele inalte de munte vantul se anunta mai alert. Dar pentru scurta vreme vor fi rafale si in celelalte regiuni, în timpul averselor. Regimul termic nu se modifica, raman valori normale pentru mijloc de vara, de la 22 de grade in depresiuni pana la 32 in vestul tarii.

In Bucuresti vineri vor fi innorari si pe parcursul zilei vor cădea averse, însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. Iar temperatura la amiaza va fi de aproximativ 27 de grade Celsius.

Nici sambata nu putem vorbi despre soare pe saturate, norii purtatori de averse cu tunete si fulgere sunt de intreres la nivel local in sudul, estul, centrul ţării şi în zona montană, iar pe alocuri si in restul teritoriului. Si, din nou, va fi foarte probabil sa cada si grindina, iar izolat se vor inregistra cantitati mai mari de apa. Vantul nu se domoleste in vestul si sud-estul tarii, dar rafale trecatoare vor fi in timpul ploilor si in ale zone din tara, iar la amiaza termometrele vor indica 25 de grade in depresiuni si in nordul Moldovei, in timp ce in vest se ating din nou 32 de grade mult mai potrivite pentru luna lui cuptor.

In Capitala pe parcursul zilei de sambata, va fi cer temporar noros şi isi vor face aparitia ploi in reprize, cu tunete, fulgere si vant agitat, la amiaza se ating totusi 29…30 de grade, insa abia dupa caderea noptii norii se retrag complet si cerul se lipmezeste.

Duminica vremea se mai indreapta, soarele este mai prezent, insa tot mai apar, indeosebi dupa-amiaza si seara, averse si descarcari electrice, pe arii destul de extinse la munte, dar local si in est si centru, insa doar izolat in rest. Cu temperaturi la amiaza intre 25 si 33 de grade la scara intregii tari. Iar pentru primele zile din saptamana urmatoare nu se anunta prea multe ploi, si nici temperaturi prea agresive, pare sa fie un inceput de saptamana mai linistit.