VEŞTI TRISTE pentru români. Sunt aşteptate noi SCUMPIRI la electricitate, gaze naturale şi carburanţi

Energia arde din nou buzunarele românilor, după o lungă perioadă de pauză. Facturile la electricitate au crescut cu aproape 5 procente de la începutul anului, iar benzina s-a scumpit semnificativ în ultimele săptămâni. În plus, din aprilie reîncep majorările de preţuri la gazele naturale, informează România TV.

16 feb. 2015, 09:57
VEŞTI TRISTE pentru români. Sunt aşteptate noi SCUMPIRI la electricitate, gaze naturale şi carburanţi

Anul 2015 a început cu creşterea tarifelor la energia electrică. Astfel, potrivit datelor oficiale, energia electrică pentru populaţie s-a scumpit cu aproape 5%, iar explicaţia este că la începutul anului a avut loc o nouă etapă de liberalizare a preţurilor pentru populaţie.

Veştile proaste nu se opresc însă aici. De câteva săptămâni, benzina a început din nou să se scumpească, după câteva luni de ieftiniri masive. Astfel, dacă în urmă cu o lună un litru de benzină dintr-un sortiment ieftin se vindea la foarte multe staţii din România cu mai puţin de 5 lei, în prezent, acelaşi litru se vinde cu 5,25 – 5,30 lei.

Citeşte şi Cum FURĂ românii gaze. Cele mai folosite metode pentru a fenta contoarele

În curând vom avea parte de noi majorări de tarife la gazele naturale după ce preţul a fost îngheţat începând de la jumătatea anului trecut.

Guvernul a anunţat că va reface calendarul de liberalizare a preţurilor pentru populaţie, începând cu luna aprilie, aşadar ne putem aştepta din nou la majorări trimestriale de tarife. Guvernul a spus că nu acceptă o solicitare a Fondului Monetar Internaţional care dorea revenirea la calendarul iniţial. Asta ar fi însemnat o creştere a tarifului cu 16% până la jumătatea acestui an.

Citeşte şi Cum păcălesc românii contorul în mod legal VIDEO