Veteranii de război şi-au aruncat medaliile în sediul NATO VIDEO

Zeci de veterani ai războiului din Irak şi Afganistan au protestat la Chicago. Veteranii şi-au aruncat medaliile primite în război în semn de protest faţă de politica NATO. Ei au cerut retragerea trupelor din teatrele de operaţiuni.

RomaniaTV.net
21 mai 2012, 15:17
Veteranii de război şi-au aruncat medaliile în sediul NATO VIDEO

Veteranii spun că renunţă la medaliile primite în Irak şi Afganistan.

„Aceasta nu este o decizie uşoară. Vine după ani de discuţii. Să te dezici de ceea ce a fost cea mai importantă experienţă a vieţii tale, să spui că a fost o greşeală, şi să îţi asumi această greşeală nu este uşor”, a declarat un veteran.

Veteranii au mărşăluit până în faţa sediului unde a avut loc reuniunea liderilor alianţei nord atlantice. Protestatarilor li s-au alăturat alte mii de americani. O dată ajunşi în faţa clădirii, veteranii şi-au smuls medaliile din piept şi le-au aruncat către clădire.

„Eu astăzi dau înapoi medalia pentru serviciul adus în lupta împotriva terorismului deoarece mi-am dat seama că nu este decât o idee inventată de politicieni, politicienii însetaţi de bani din Washington”, a explicat un alt veteran de război.

Sumitul NATO din acest an este primul organizat pe pământ american în ultimii 13 ani. Liderii Alianţei Nord Atlantice au discutat problema Afganistanului şi calendarul retragerii trupelor. Statele Unite au peste 100 de mii de militari detaşaţi în Afganistan.