Poţi verifica mai uşor dacă ţi-a fost sau nu emis certificatul de înmatriculare

Un nou serviciu online le permite şoferilor să verifice dacă le-au fost emise sau nu certificatele de înmatriculare ale maşinilor. Serviciul este disponibil pe site-ul Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

28 sept. 2015, 13:17
Poţi verifica mai uşor dacă ţi-a fost sau nu emis certificatul de înmatriculare

Potrivit avocatnet.ro, proprietarii de masini trebuie sa aiba un cont de utilizator pe site. Cei care nu au isi pot face unul, fiind necesare o adresa de e-mail si o parola de cel putin sase si cel mult 15 caractere.

Completati primul camp al formularului cu o adresa de e-mail valida. In al doilea camp, scrieti parola pe care vreti sa o asociati viitorului cont de pe site-ul DRPCIV, iar in al treilea – scrieti inca o data parola aleasa. Apasati „Accepta”.

Dupa completarea formularului, veti primi pe adresa de e-mail un mesaj pentru finalizarea inregistrarii. Acesta contine un link ce trebuie accesat in maximum trei zile (in caz contrar, contul este sters automat din sistem).

Odata ce ati incheiat cu succes inregistrarea pe site-ul DRPCIV, puteti intra in cont pentru a folosi aici serviciul online de verificare a starii emiterii certificatului de inmatriculare.

In pagina serviciului, completati primul camp cu seria certificatului si al doilea camp cu codul de securitate afisat in poza de sub el. Apasati butonul „Verifica”. Sistemul va afisa automat, in aceeasi pagina, o scurta informatie referitoare la solicitare. Aceasta va fi transmisa, in acelasi timp, si pe adresa de e-mail aferenta contului.

Inmatricularea masinilor se face de catre serviciile publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor in a caror raza teritoriala isi au proprietarii domiciliul, potrivit Ordinului MAI nr. 1501/2006.

Proprietarii de masini sunt obligati sa ceara inmatricularea acestora inainte de a le pune in circulatie. Iar daca datele inscrise in certificatul de inmatriculare se schimba sau daca acesta este furat, pierdut ori distrus, proprietarul trebuie sa ceara eliberarea unui nou document.

Cererile pentru eliberarea certificatului de inmatriculare trebuie sa fie solutionate in maximum 20 de zile lucratoare.

Citeşte şi A dat peste 12 milioane de euro pe o plăcuţă de înmatriculare. Cum arată cumpărătorul şi maşina FOTO