Viaţa la stână, alături de Ghiţă Ciobanul. Povestea celui mai îndrăgit cioban din România VIDEO

Iubeşte muntele şi turma lui de mioare. Nu şi-ar schimba viaţa pentru nimic în lume. Are doar 28 de ani şi o familie minunată: o soţie frumoasă şi o fetiţă zglobie şi sănătoasă. Lumea îl cunoaşte drept Ghiţă ciobanul, iar reporterii România TV au mers la el la stână, au stat de vorbă cu el şi au aflat povestea vieţii sale.

10 oct. 2013, 07:05
Viaţa la stână, alături de Ghiţă Ciobanul. Povestea celui mai îndrăgit cioban din România VIDEO

Pe numele lui adevărat Gheorghe Dănuleţiu, Ghiţă ciobanul, binecunoscutul personaj din reclama tv, are 28 de ani. El a stat de vorbă cu reporterii România TV şi a acceptat să povestească amănunte din viaţa sa.

Astfel, el spune că a „furat” meseria de la tatăl său şi o practică fără încetare de 14 ani. Îi place şi acum, după atâta vreme, deşi viaţa la stână nu e deloc uşoară. „Vara, de exemplu, te trezeşti la 4, bagi oile la strungă, mănânci şi pleci cu oile. Vii la 4 seara, le bagi la strungă, le mulgi şi iar le dai drumul„, povesteşte el.

Animalelor trebuie să le arăţi dragoste, că dacă n-ai dragoste faţă de ele stai ca în lanţ„, mai spune Ghiţă. Acum, el are peste 1.000 de mioare. Ghiţă spune despre el că este un cioban autentic, dar şi un român veritabil. Ascultă doar muzică populară şi mănâncă numai bucate tradiţionale.

Citeşte şi Cum arăta Ghiţă Ciobanul înainte să devină celebru FOTO

Pe Ghiţă ciobanul îl cunoaşte acum multă lume, are sute de mii de fani pe Facebook, dar viaţa lui e la fel ca înainte. „Viaţa mea se schimbă numai când merg undeva, când mă duc în oraş sau când plec din comună. În rest tot acelaşi sunt, tot aşa muncesc. Când plec toată lumea spune: tu eşti băiatul din reclamă?„, a povestit el pentru România TV.

Faima lui Ghiţă a amuzat-o pe soţia sa, care declară: „Îţi dai seama, peste noapte să-ţi apară oameni la poartă din toate părţile, în fiecare zi, ca să facă o poză. La început am luat-o mai în glumă, cine credea că o să se ajungă aici?„.

Acum, Ghiţă se pregăteşte de transhumanţă, pentru că e un cioban autentic. An de an el merge sute de kilometri pe jos, cu oile, până în Banat, unde iernile sunt mai blânde.