Vicecancelarul Germaniei: Adoptarea unor noi sancţiuni riscă să destabilizeze Rusia

O nouă înăsprire a sancțiunilor împotriva Rusiei riscă să destabilizeze țara și să o arunce în haos, iar aceasta ar fi contrar intereselor Europei, a estimat vicecancelarul german Sigmar Gabriel, ministru al economiei, într-un interviu apărut duminică, potrivit AFP.

04 ian. 2015, 15:33
Vicecancelarul Germaniei: Adoptarea unor noi sancţiuni riscă să destabilizeze Rusia

Vicecancelarul Germaniei susţine că o nouă înăsprire a sancțiunilor împotriva Rusiei riscă să destabilizeze țara și să o arunce în haos, potrivit Agerpres.

„Scopul (sancțiunilor) nu a fost niciodată împingerea Rusiei în haos politic și economic”, a declarat ministrul german pentru publicația Bild am Sonntag.

„Cei care doresc aceasta vor provoca o situație mult mai periculoasă pentru noi toți în Europa”, a adăugat el, subliniind că Rusia este o putere nucleară.

Scopul sancțiunilor a fost de a aduce Rusia la masa negocierilor în criza ucraineană, a amintit el.

„Cei care vor să destabilizeze economic și politic Rusia au obiective complet diferite”, a declarat vicecancelarul german.

Sunt unii în Europa și Statele Unite care vor pur și simplu să vada vechiul lor rival Rusia în genunchi, a avertizat acesta.

„Nu este în interesul nici al Germaniei, nici al Europei. Noi dorim doar să rezolvăm criza din Ucraina, nu să punem Rusia în genunchi”, a explicat ministrul german al economiei.

Puterile occidentale au acuzate în repetate rânduri Rusia de implicare activă în criza ucraineană, prin furnizarea de voluntari și arme rebelilor din estul Ucrainei, ceea ce Moscova a negat categoric.