Vicepremierul Gabriel Oprea a cerut să fie îndiguită albia râului Luncavăţ

Viceprim-ministrul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, a cerut miercuri reprezentanţilor Administraţiei Naţionale Apele Române ca, în două săptămâni, să fie încheiată operaţiunea de îndiguire a albiei râului Luncavăţ pe teritoriul localităţii Vaideeni.

06 aug. 2014, 10:47
Vicepremierul Gabriel Oprea a cerut să fie îndiguită albia râului Luncavăţ

„Am cerut ca termenul iniţial de trei săptămâni pe care îl înaintaseră cei care lucrează acum la albie să fie redus la două săptămâni. Am vorbit cu oamenii, e normal să fie speriaţi de ape, au trecut printr-un dezastru care i-a afectat din toate punctele de vedere, şi-au văzut locuinţe, animale, anexe luate de furia apelor. De aceea este foarte important ca în cel mai scurt timp să readucem lucrurile la normalitate. Îl felicit din nou pe domnul primar din Vaideeni şi repet încă o dată, comuna Vaideeni a fost cea mai afectată localitate în urma inundaţiilor din această perioadă”, a declarat ministrul Gabriel Oprea.

Vicepremierul a menţionat că aşteaptă de la Consiliul Judeţean Vâlcea şi Prefectură propunerile şi proiectul privind construcţiile caselor definitive ale celor care au rămas fără ele.

„Guvernul, aşa cum a dovedit săptămâna asta, că sprijină efortul oamenilor şi autorităţilor din zonă, Guvernul evident va ajuta şi în cazul acestui proiect de construcţie a zonei”, a menţionat Gabriel Oprea.

Prezent la Vaideeni, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a precizat că apa din fântâni este potabilă, au fost făcute analize,cişmelele au fost decolmatate şi că o dată cu racordarea la apă potabilă nu există riscul îmbolnăvirilor.

Vicepremierul Gabriel Oprea şi secretarul de stat din cadrul MAI Raed Arafat au fost prezenţi miercuri în comuna vâlceană Vaideeni, localitate afectată de inundaţii, în urmă cu o săptămână, după ce râul Luncavăţ a ieşit din matcă şi a inundat satul Atârnaţi.

Autorităţile locale şi judeţene s-au mobilizat după producerea acestei calamităţi, astfel încât într-o săptămână s-a reuşit eliberarea albiei de resturile caselor şi anexelor distruse, reabilitarea drumurilor de acces din acest sat şi amenajarea pe un platou de 1.200 de metri pătraţi a unui mic cvartal cu 20 de locuinţe modulare trimise marţi.

Citeşte şi Numărul MORŢILOR după inundaţii, în creştere. Un bărbat dispărut în Argeş a fost găsit înecat într-un baraj