Antonescu vs Iohannis: Candidatul PNL la prezidenţiale, desemnat pe baza unui SONDAJ DE OPINIE

Candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, postură pe care şi-o dispută Crin Antonescu şi Klaus Iohannis, va fi desemnat în urma unui sondaj de opinie. Noua conducere a PNL va discuta marţi despre cercetarea pe care o va comanda cu privire la prezidenţiabilul partidului.

30 iun. 2014, 10:11
Antonescu vs Iohannis: Candidatul PNL la prezidenţiale, desemnat pe baza unui SONDAJ DE OPINIE

Şedinţa noului Birou Politic Naţional al PNL a fost convocată pentru marţi după-amiază. Liberalii urmează să decidă comandarea sondajului prin care se va decide, la nivelul Delegaţiei Permanente, cine va fi candidatul PNL la Preşedinţie, Klaus Iohannis sau Crin Antonescu.

Vicepreşedintele liberal, Cristian Buican, a explicat, pentru Agerpres, că prezidenţiabilul PNL va fi desemnat în următoarele două săptămâni în urma unei dezbateri publice şi a unui studiu sociologic. „Spre deosebire de celelalte partide care nu au în prezent un candidat la alegerile prezidenţiale din toamnă, Partidul Naţional Liberal are doi candidaţi valoroşi cu şanse egale pentru a câştiga aceste alegeri, Klaus Johannis şi Crin Antonescu. PNL îşi va desemna în două săptămâni candidatul la alegerile prezidenţiale în urma unei dezbateri publice şi a unui studiu sociologic. Astfel, în urma acestei proceduri, candidatul cu cele mai mari şanse va fi anunţat în cadrul Delegaţiei Permanente a PNL„, a precizat Buican.

LOVITURĂ DE TEATRU. Crin Antonescu SE ÎNTOARCE. Fostul lider liberal şi Klaus Iohannis, prezidenţiabilii PNL

Liderul PNL spune că deşi în cadrul Delegaţiei Permanente Judeţene a liberalilor vâlceni, Klaus Johannis a fost desemnat drept candidatul pentru alegerile prezidenţiale în contextul în care Crin Antonescu îşi anunţase retragerea din cursă, dacă sondajul îl va poziţiona pe fostul lider liberal pe prima poziţie, va fi organizată o nouă Delegaţie Permanentă

Potrivit Congresului PNL de sâmbătă, rezoluţia care urmează să decidă candidatul liberal pentru alegerile prezidenţiale a fost amânată pentru Delegaţia Permanentă.

Conform unor surse citate de România TV, Crin Antonescu încearcă să obţină sprijinul liderilor organizaţiilor judeţene al PNL pentru a deveni candidatul partidului la alegerile prezidenţiale. Atuul său este un recent sondaj care l-ar da cu 30% din intenţiile de vot pentru prezidenţiale, faţă de numai 20%, cât ar obţine PNL dacă îl va susţine pe Klaus Johannis.

Crin Antonescu încearcă să-şi convingă colegii să-l susţină la Delegaţia Permanentă în care va fi desemnat candidatul PNL cu considerentul pragmatic că are mai multe şanse să devină primul preşedinte liberal al României decât cele pe care le are Klaus Johannis, preşedintele partidului.

Potrivit aceleiaşi surse, anunţul iniţial al retragerii lui Antonescu din cursa prezidenţială a fost conceput ca o retragere temporară menită să-l crească însondajele de opinie.

Norica Nicolai, surprinsă de revenirea lui Crin Antonescu: Este pur şi simplu o BULVERSARE

Un recent sondaj al Agenţiei de Rating Politic, realizat în perioada 16-22 iunie, arată că Johannis ar fi preferat de către electorat lui Crin Antonescu. La o întrebare deschisă legată de persoana pe care ar vota-o la alegerile prezidenţialem, cei mai mulţi respondenţi l-au nominalizat pe Victor Ponta cu 35,7% din opţiuni, urmat de Klaus Johannis, cu 20,5%. Crin Antonescu este preferinţa a 2,6%, însă la acea dată fostul preşedinte liberal încă nu-şi exprimase public disponibilitatea de a reveni asupra deciziei de retragere din cursa prezidenţială.
 
Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a retras sâmbătă din Congres propunerea de rezoluţie privind desemnarea candidatului partidului pentru alegerile prezidenţiale, după ce în această cursă au intrat el şi Crin Antonescu.

Liberalii ar fi trebuit să adopte o rezoluţie privind candidatul PNL la Preşedinţie, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat, după ce numele lui Crin Antonescu a fost invocat pentru reintrarea în cursă.