Victime în Mediterana: Peste 100 de migranţi dintr-o barcă pneumatică sunt daţi dispăruţi într-un naufragiu

Între 90 şi 100 de migranţi sunt daţi dispăruţi în Marea Mediterană după naufragiul ambarcaţiunii lor improvizate în largul coastelor Libiei, a anunţat marţi seară marina libiană, bazându-se pe mărturiile supravieţuitorilor.

10 ian. 2018, 09:19
Victime în Mediterana: Peste 100 de migranţi dintr-o barcă pneumatică sunt daţi dispăruţi într-un naufragiu

Ambarcaţiunea, o barcă pneumatică, transporta peste 100 de persoane, dar numai 17 dintre acestea, printre care femei, au putut fi salvate, a declarat purtătorul de cuvânt al marinei, generalul Ayub Kacem. Supravieţuitorii au stat mai multe ore agăţaţi de resturile bărcii până la sosirea echipelor de salvare.

Naufragiul s-a produs în largul oraşului Al-Khums, la circa o sută de kilometri est de capitala Libiei, a precizat purtătorul de cuvânt, potrivit Agerpres.

Marina libiană a adăugat că a salvat alţi 267 de migranţi de diverse naţionalităţi africane care se aflau la bordul a două ambarcaţiuni în derivă în largul oraşului Zawiya, la aproape 50 de kilometri vest de Tripoli. Femei, precum şi 17 copii figurează printre migranţii salvaţi, a precizat Ayub Kacem, subliniind că lipsa mijloacelor şi vremea nefavorabilă au complicat operaţiunile de salvare.

Citeşte şi Primul naufragiu din Mediterana, din acest an, a făcut 64 de morţi din rândul migranţilor

La sfârşitul săptămânii trecute, zece migranţi şi-au pierdut viaţa şi mai mult de 50, printre care copii mici, au fost daţi dispăruţi în largul coastelor Libiei, potrivit unui bilanţ întocmit pe lângă supravieţuitori de mai multe organizaţii, potrivit Agerpres.

În 2017, cel puţin 3.116 migranţi au murit ori au dispărut în încercarea de a traversa Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa, dintre care 2.833 în largul coastelor Libiei, potrivit unui bilanţ prezentat de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM).

Tentativele de traversare sunt însă în puternică scădere din vară, după eforturile italiene de a împiedica migranţii să plece pe mare, în urma unor acorduri cu autorităţile şi miliţiile libiene.