Victimele gerului se înmulţesc: 18 oameni au murit, spitalele sunt pline până la refuz

Bilanţul victimelor ucise de gerul cumplit şi de viscol creşte alarmant. Doi oameni au fost găsiţi fără viaţă în zăpadă în Galaţi, iar unul în Bucureşti, potrivit România TV. Astfel, numărul deceselor provocate de ger în ultimele zile a ajuns la 18. Cu toate acestea, oamenii străzii trebuie luaţi cu forţa din adăposturile improvizate care sunt demolate de autorităţi. Iar în unele spitale nu mai sunt locuri pentru cei care se îmbolnăvesc.

RomaniaTV.net
11 ian. 2017, 15:16
Victimele gerului se înmulţesc: 18 oameni au murit, spitalele sunt pline până la refuz

Încă două persoane şi-au pierdut viaţa în judeţul Galaţi. Primul, un bărbat care a căzut în apropierea casei şi un altul care a făcut infarct în timp ce curăţa zăpada.

În timp ce oamenii mor de frig pe stradă, cei fără adăpost refuză să meargă la căldură, în centrele primăriilor. La Buzău un adăpost improvizat a fost demolat tocmai pentru a-i oblga pe oameni să primească ajutor.

Gerul cumplit a făcut ca spitalele să fie umplute până la refuz în special de copii îmbolnăviţi de frig. La Sibiu pacienţii au fost distribuiţi şi la alte secţii, iar numărul de paturi a fost suplimentat.

Medicii se aşteaptă ca numărul îmbolnăvirilor să crească odată cu redeschiderea şcolilor şi grădiniţelor.