Victor Ciutacu, mesaj pentru Traian Băsescu, după începerea urmăririi penale pe numele Elenei Udrea

Realizatorul România TV Victor Ciutacu i-a adresat un mesaj fostului preşedinte Traian Băsescu, joi, după ce DNA a anunţat că a început urmărirea penală pe numele Elenei Udrea, fosta sa şefă de cabinet şi fost ministru în guvernele conduse de Emil Boc, în timpul mandatelor lui Băsescu la Cotroceni.

RomaniaTV.net
29 ian. 2015, 20:02
Victor Ciutacu, mesaj pentru Traian Băsescu, după începerea urmăririi penale pe numele Elenei Udrea

Traian Băsescu păstrează tăcerea şi după ce DNA a anunţat-o pe fosta sa colaboratoare, Elena Udrea, că are calitate de suspect în dosarul Microsoft şi că este pusă sub urmărire penală şi sub control judiciar pentru săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani (în forma dobândirii/utilizării de bunuri cunoscând că provin din infracțiuni) şi fals în declaraţii de avere. Victor Ciutacu, realizatorul emisiunii „Ediţia de seară” de la România TV speră că îl va convinge pe Traian Băsescu să vorbească despre ultimele evenimente care au cutremurat scena politică din România şi i-a transmis un e-mail pe adresa pe care a comunicat că o va folosi de acum înainte.

Iată mesajul integral:

„Domnule Președinte, vă scriu pe această adresă întrucât îndrăznesc să mă consider unul dintre ultimii prieteni pe care-i mai aveți. Trebuie să recunosc, am făcut-o și public, că-mi lipsiți. Autoretragerea asta din lumina reflectoarelor nu vă caracterizează. Și nici pe mine nu mă avantajează. În plus, în contextul surprizătoarei colaborări Iohannis-Ponta, țara e lipsită de opoziție.

Nu vreau să vă răpesc din timpul prețios dedicat, sper, pregătirii revenirii în politică. Motiv pentru care îndrăznesc, cu sfioșenie și respect, să vă rog să răspundeți unor întrebări, cred eu, de interes public.

1. Un ministru al Cabinetului Boc, domnul Gabriel Sandu, a formulat un denunț la DNA în care a dezvăluit că toți membrii Executivului din perioada în care ați fost Președinte și-au plătit funcțiile și au finanțat campaniile electorale (inclusiv pe a Dumneavoastră), urmând să-și recupereze investițiile din banii furați de la români prin trucarea achizițiilor publice. Ați fost informat de această practică și/sau de proveniența fondurilor de campanie pentru alegerile prezidențiale din 2009?

2. Ați declarat-o pe Doamna Elena Udrea, de asemenea ministru al Cabinetelor Boc, singurul candidat onest” la prezidențialele din 2014. Astăzi, DNA a pus-o sub învinuire pentru spălare de bani și fals în declarația de avere. Ați fost dezinformat în privința onestității Domniei Sale? Vă simțiți dezamăgit?

3. Formațiunea politică pe care ați susținut-o, PMP, trece prin momente dificile și are alegeri în scurt timp, iar doamna Elena Udrea a anunțat că nu mai intenționează să candideze. Intenționați să reveniți în politica militantă la conducerea acestui partid?

În speranța că solicitarea mea va primi un răspuns sincer si rapid din partea Dumneavoastră, vă asigur, Domnule Președinte, de întreaga mea considerație și solidaritate și vă adresez invitația de a-mi acorda un interviu.

Victor Ciutacu

Realizator al emisiunii „Ediția de seară”

România TV”