Victor Negrescu: Diferenţa între Iohannis şi Ponta e cea dintre un ales local şi un lider naţional

Cel mai tânăr europarlamentar român, Victor Negrescu (PSD), crede în şansa lui Victor Ponta de a ajunge preşedintele României, el spunând, referindu-se la Klaus Iohannis, că e o diferenţă enormă între "un ales local şi un lider naţional".

30 iul. 2014, 18:37
Victor Negrescu: Diferenţa între Iohannis şi Ponta e cea dintre un ales local şi un lider naţional

Eu cred, într-adevăr, în şansa lui Victor Ponta de a ajunge preşedintele României. Este un om politic care a demonstrat în ultimii ani că poate face politică într-o altfel de manieră, că este un politician european„, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, Victor Negrescu.

În ceea ce îl priveşte pe Klaus Iohannis, europarlamentarul a opinat că este o diferenţă enormă între un ales local şi un lider naţional.

Este important ca cineva, înainte de a pretinde de a fi preşedintele României, să-şi asume şi atribuţii şi responsabilităţi la nivel naţional, care presupun un efort mai mare, un nivel de decizie mai mare şi o putere de a reprezenta întreaga Românie, nu anumite categorii de populaţie, nu anumite zone. Cred că premierul Victor Ponta, prin prezenţa sa destul de deasă în teritoriu, a demonstrat acest lucru. Asta ne dorim, un lider care să aibă deja experienţă politică la nivel naţional şi european”, a declarat Victor Negrescu.

Cel mai tânăr europarlamentar român crede că pentru Iohannis „ar fi fost foarte bine (…) să fi fost înainte ministru sau să ocupe o altă demnitate la nivel naţional înainte de a pretinde să fie preşedintele României”.

Victor Negrescu a inaugurat miercuri biroul său de europarlamentar de la Alba Iulia. El a promis cu acest prilej că va susţine audienţe la Alba Iulia cel puţin o dată la două luni.

Citeşte şi PSD: Victor Ponta este un preşedinte de care România are nevoie şi pe care românii se pot baza