COD ROŞU de inundaţii. VICTOR PONTA, în zonele afectate din judeţul Gorj VIDEO

Premierul Victor Ponta a ajuns, marţi, în zona Novaci din judeţul Gorj cu un elicopter, unde a vizitat localităţile afectate de inundaţii.

29 iul. 2014, 13:03

Şeful Guvernului a fost aşteptat de prefectul judeţului, Alin Văcaru.

Victor Ponta a anunţat anterior, la comandamentul de urgenţă de la Craiova, că în cursul după-amiezii de marţi va merge la Bengeşti, în judeţul Gorj, grav afectat de o viitură, localitate aflată lângă comuna Baia de Fier, unde premierul are domiciliul.

COMANDAMENT DE URGENŢĂ pe inundaţii, la Craiova. Victor Ponta: Nu vreau să băgăm panica în oameni

În cursul serii de marţi, tot la Craiova, este programată reuniunea Consiliului Naţional al PSD, la care premierul Victor Ponta urmează să-şi anunţe candidatura la Preşedinţie.

Prăpăd în Gorj şi Vâlcea. O VIITURĂ de 5 metri a lovit oraşul Novaci. Sute de oameni sunt izolaţi – VIDEO

Oraşul Novaci, din judeţul Gorj, a fost lovit de o viitură puternică de peste trei metri, care a rupt diguri şi maluri de protecţie, inundând străzi şi gospodării şi ameninţând casele oamenilor, astfel că autorităţile din zonă au luat decizia evacuării a peste 70 de gospodării.

Râul Gilort a depăşit cota de inundaţie şi a ieşit din matcă în urma precipitaţiilor abundente din ultimele trei zile, în zonă fiind instituită starea de alertă.

Hidrologii au emis o avertizare de cod roşu de inundaţii pe râurile Gilort, Lotru, cursul superior al Olteţului şi afluentul său Cerna, din judeţele Gorj şi Vâlcea, valabilă marţi de la 14.15 până la 23.00.