Victor Ponta a confirmat: UDMR va avea miniştri în guvern

Victor Ponta a confirmat duminică, în exclusivitate pentru România TV, că Uniunea Democrată a Maghiarilor din România va intra la guvernare.

02 mart. 2014, 15:50
Victor Ponta a confirmat: UDMR va avea miniştri în guvern

Premierul Victor Ponta a confirmat pentru România TV că UDMR va intra la guvernare şi va avea portofolii de miniştri.

Astfel, premierul Victor Ponta pune punct tuturor zvonurilor potrivit cărora UDMR ar urma să primească doar funcţii în teritoriu, la instituţiile locale, respectiv doar funcţii de prefecţi.

Duminică Victor Ponta a răspuns atacurilor lui Traian Băsescu, care l-a ameninţat cu o sesizare la Curtea Constituţională dacă merge în Parlament cu un guvern format din reprezentanţi ai Partidului Conservator, UNPR şi UDMR. Potrivit România TV, luni vor fi negocierile finale privitoare la repartizarea ministerelor, dar potrivit unor surse UDMR ar urma să primească, între altele, Ministerul Culturii.

Citeşte şi Traian Băsescu: Nu-l mai desemnez din nou premier pe Victor Ponta

Preşedintele Traian Băsescu i-a avertizat pe maghiari să nu îndrăznească să ceară o lege prin care medicii din spitalele din Covasna, Harghita, Cluj sau Bihor să se adreseze pacienţilor în limba maghiară.

Totodată, Traian Băsescu a declarat duminică că nu-l va mai desemna din nou prim-ministru pe Victor Ponta dacă acesta vine la Cotroceni, aşa cum cere legea, pentru desemnarea şefului viitorului Guvern.

Citeşte şi Băsescu, avertisment dur către UDMR: Susţin drepturile minorităţilor, dar să nu fie cerinţe excesive

Premierul Victor Ponta a subliniat că declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu sunt pur politice, fără nicio bază constituţională. „Domnul Traian Băsescu, prin declaraţiile făcute, nu face decât să îşi confirme iresponsabilitatea. Îi reamintesc lui Traian Băsescu că în Constituţia României se definesc clar, la articolul 110, condiţiile în care Guvernul îşi pierde mandatul. De asemenea, îi reamintesc faptul că am anunţat deja că noul guvern va continua cu programul de guvernare al USL. Voi merge marţi în Parlament doar pentru schimbarea compozitiei politice, conform articolului 85 din Constituţie. Aşadar, nu există niciun rol al Preşedintelui în actuala procedură!„, a spus Victor Ponta.

Citeşte şi Victor Ponta: Noul Executiv va continua cu programul de guvernare al USL. Băsescu este iresponsabil