Victor Ponta, la secţia de Poliţie: „Astăzi o să scriu despre dosar”

Victor Ponta, aflat sub control judiciar, s-a prezentat, luni, la Secția 6 de Poliție. Acesta a declarat că odată cu modificarea termenilor controlului judiciar va vorbi despre noul său dosar de corupţie.

12 sept. 2016, 08:48
Victor Ponta, la secţia de Poliţie: „Astăzi o să scriu despre dosar”

Întrebat de jurnalişti, la ieşirea din sediul Poliţiei, care este adevărului din noul dosarul în care este urmărit penal de DNA Ploieşti, Victor Ponta a spus: „Astăzi o să vă scriu exact. O să vorbesc despre dosar. O să vă spun adevărul, exact ce am spus la instanţă”.

Victor Ponta rămâne sub control judiciar, dar magistrații au modificat condițiile. Fostul premier va putea comenta în spaţiul public noile acuzaţii ce îi sunt aduse în dosarul „Tony Blair” și poate să părăsească țara. Decizia este definitivă.

„Admite plângerea formulată de inculpatul Ponta Victor Viorel împotriva ordonanței din data de 06 septembrie 2016 dispusă în dosarul nr 113/P/2016 la Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție — Serviciul Teritorial Ploiești, în sensul înlăturării din conținutul ordonanței de luare a măsurii controlului judiciar a infracțiunii prev. de art. 48 al.1 C.p. rap. la art.29 alin.1 lit.b din Legea 656/2002 cu aplic. art.5 C.p. Modifică obligațiile impuse inculpatului prin ordonanța sus-menționată în sensul că înlătură: obligația de a nu părăsi țara decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului/judecătorului competent; obligația de a nu face declarații în mass-media referitoare la obiectul cauzei sau aprecieri la adresa procurorilor care instrumentează cauza, la celelalte persoane cercetate în cauză, precum și la martorii audiați în cauză. Menține celelalte dispoziții ale ordonanței care nu contravin prezentei hotărâri”, se arată în decizia instanței.

În continuare, fostul premier are interdicția de a lua legătura cu martorii și ceilalți suspecți din dosar, el având și obligația de a se prezent periodic la Poliție, dar și în fața organelor de anchetă, ori de câte ori este chemat.

Fostul premier Victor Ponta le-a urat elevilor, luni, un nou an şcolar cât mai bun. Acesta s-a plâns, pe Facebook, că ar fi vrut să fie prezent, ca în fiecare an, la Târgu Jiu, la Liceul „Tudor Vladimirescu”. „Din pacate, nu aveam cum, in mod fizic, sa fiu la ceremonia de deschidere a Anului Scolar la Targu Jiu si sa si ajung pana la ora 12 la Sectia 6 Politie Bucuresti (conform obligatiilor legale din controlul judiciar)„, a transmis Victor Ponta.

Fostul premier Ponta este urmărit penal de procurorii DNA Ploiești într-un nou dosar, în care este acuzat de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și complicitate la infracțiunea de spălare de bani.