Victor Ponta: „Alocaţia pentru copii trebuie să fie diferenţiată, în funcţie de cine are nevoie de bani”

Ideea unei alocaţii egale pentru toţi copiii este nepractică, deoarece trebuie o diferenţiere în funcţie de venitul părinţilor, a afirmat premierul Victor Ponta.

27 mai 2015, 19:32
Victor Ponta: „Alocaţia pentru copii trebuie să fie diferenţiată, în funcţie de cine are nevoie de bani”

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că, dacă propunea PSD dublarea alocațiilor de stat pentru copii, „își dădeau foc doamnele de la PNL pentru că distrugem țara” și că, în opinia sa, această alocație trebuie să fie diferențiată în funcție de cine are nevoie de bani.

Gândiți-vă că, dacă propuneam noi măsura asta, își dădeau foc doamnele de la PNL că distrugem țara. Așa, dacă au propus-o ele, noi am aprobat-o„, a spus Ponta, la finalul ședinței Comitetului Executiv Național al PSD.

El a adăugat că Parlamentul este suveran, iar dacă acesta a decis dublarea alocațiilor măsura va fi pusă în aplicare la 1 iunie de Guvern care trebuie să se supună Parlamentului.

Dacă tot Parlamentul dispune și dacă a dispus în unanimitate, bineînțeles că Guvernul se supune. Am mai zis încă un lucru cu riscul de a se supăra cineva că opinia mea este că alocația pentru copii trebuie să fie diferențiată în funcție de cine are nevoie de bani, pentru că 82 de lei pentru o familie amărâtă sunt foarte puțini și 82 de lei pentru o familie care are posibilități nu contează, probabil că nici nu și-i încasează. Ideea de a da 82 de lei la toată lumea, în mod egal, e o idee pe care eu o consider nepractică, aș fi preferat să dau nu 82, ci 164 sau 328 de lei la familiile care au venituri reduse, cum am făcut anul trecut cu cei 600.000 și să nu mărim la cei care oricum nu vor lua cei 84 sau 42 de lei pentru că au venituri suficiente și la care cei 42 de lei nu contează„, a precizat premierul.

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis: Mi-am propus să promulg pe 1 Iunie legea privind majorarea alocaţiilor