Victor Ponta: „Am încercat să reluăm relaţia tradiţională dintre România şi Iordania” FOTO

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, pe pagina oficială de Facebook, că în cadrul vizitei oficiale la Amman s-a încercat reluarea "relației tradiționale" dintre România și Iordania atât în ceea ce privește politica externă, cât și schimburile economice.

04 oct. 2015, 06:23

Am încercat să reluăm ceea ce era o relație tradițională între România și Iordania, atât în politica externă, unde cei doi miniștri de Externe s-au întâlnit și au inițiative comune, dar și în domeniul economic. Relațiile noastre comerciale sunt la nivelul de 250 de milioane de euro importuri în Iordania din România și doar 7 milioane exporturi. Din ceea ce exportăm în Iordania, 90% sunt produse agroalimentare. Putem să extindem această colaborare, putem, de asemenea, pe anumite proiecte economice pe care cei doi miniștri le-au discutat în cybersecurity, unde România este deja recunoscută ca un lider regional și ca o țară cu capacități deosebite„, a afirmat Ponta.

Acesta a mai spus că duminică, în cursul audienței pe care o va avea la Regele Abdullah al II-lea, va reitera invitația de a face o vizită la București și „de a considera România ca un partener important, poate cel mai bun partener în UE pentru Iordania”.

VEZI ŞI Victor Ponta: „România nu va fi acceptată în Spaţiul Schengen. Nu există consens”

CITEŞTE ŞI Ponta: Nu sunt de părere că intervenţia Rusiei în Siria rezolvă foarte mult. Ar putea complica lucrurile