Victor Ponta, atac la Klaus Iohannis. „A speculat fără perdea sau subtilitate, în mod politic, tragedia din Colectiv”

Victor Ponta a lansat mai multe atacuri împotriva preşedintelui Klaus Iohannis. Fostul premier spune că şeful statului a speculat tragedia din Colectiv, îndemnat de consilierul Dan Mihalache, pentru a înlătura guvernul condus de el şi arată că, aşa cum nu respectă o hotărâre judecătorească potrivit căreia ar trebui să părăsească una dintre casele pe care le deţine în Sibiu, probabil nu va respecta nici votul românilor la alegerile parlamentare, dacă rezultatul nu va fi cel dorit.

03 mart. 2016, 14:00
Victor Ponta, atac la Klaus Iohannis. „A speculat fără perdea sau subtilitate, în mod politic, tragedia din Colectiv”

Victor Ponta a povestit că în momentul producerii tragediei din Club Colectiv se afla în avion spre România, după o vizită în Mexic şi că nu s-ar fi aşteptat ca o asemenea nenorocire să fie speculată atât de rapid de preşedintele Klaus Iohannis.

„Eram in avion spre Romania, aveam internet, am vazut ce se intamplase, am vorbit prin mesaje cu ministrii. Am ajuns dimineata, m-am si dus la guvern, dar Iohannis deja se implicase. Probabil i-a zis Mihalache ca era momentul sa il dea jos pe Ponta. Cred ca a fost si singura sambata in care a lucrat, dar apoi a plecat la nunta la Sibiu. Dar probabil domnul Mihalache, care are simt politic, a zis «sefu, acum e momentul, acum il dam jos!»”, a spus Victor Ponta, la realitatea.net.

„Nu cunosc nicio tragedie, pentru ca ceea ce s-a intamplat la colectiv este tragedie in sens propriu, care sa fi fost speculata imediat si direct, fara perdea sau subtilitate, in mod politic. El s-a apucat sa rezolve criza si a spus cine e de vina si a folosit moartea acelor oameni pentru scopul politic pe care il stiam, de a schimba guvernul”, a comentat Victor Ponta.

Fostul premier mai avertizează că voturile românilor din această toamnă nu vor conta şi că preşedintele va pune ce guvern va dori, chiar dacă PSD ar obine majoritate de voturi la alegerile parlamentare: „Iohannis pune pe cine vrea el premier. Ca sa fim sinceri, nici Iohannis nu a fost votat. Au fost voturi contra mea, IK, dar nu au fost voturile pentru domnul Iohannis”.