Victor Ponta: Atragerea comisarului european Corina Creţu în bătăliile politice interne este o mare greşeală

Atragerea comisarului european pentru Politică Regională, Corina Creţu, în bătăliile politice interne reprezintă o mare greşeală, iar "cei care au furat bani europeni cu Tel Drum şi care au bătut românii din diaspora trebuie să stea departe de ceea ce România are bun la nivel european", consideră fostul premier Victor Ponta.

RomaniaTV.net
07 sept. 2018, 14:29
Victor Ponta: Atragerea comisarului european Corina Creţu în bătăliile politice interne este o mare greşeală

„Atragerea comisarului european în bătăliile politice interne este o mare greşeală, care afectează interesele naţionale. Dacă o gaşcă formată din hoţi şi analfabeţi vrea să îşi mai spele imaginea la Bruxelles în acest fel sau să găsească un ţap ispăşitor – vom plăti ca ţară un preţ uriaş. Oamenii care au furat bani europeni cu Tel Drum şi care au bătut românii din diaspora trebuie să stea departe de ceea ce România are bun la nivel european! În calitatea mea de persoană care a negociat, a obţinut şi nominalizat în 2014 comisarul din partea României, dar şi ca lider al Pro România am dreptul şi obligaţia să trag acest semnal de alarmă!”, a afirmat liderul Pro România, într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, activitatea Corinei Creţu şi a echipei sale – oameni extraordinari prea puţin cunoscuţi şi apreciaţi – a fost benefică pentru Uniunea Europeană şi a fost extraordinar de bună pentru România.

„Corina a fost un comisar european care a luptat şi pentru România – nu doar pentru promovare personală! Îmi amintesc faptul că în 2014 au fost mulţi care mi-au băgat beţe în roate (în frunte cu Băsescu) când negociam cu dl. Juncker şi cu ceilalţi lideri europeni obţinerea postului de la Dezvoltare Regională pentru Corina! Sunt foarte mândru şi fericit că am reuşit – am câştigat toţi! Fără Corina Creţu şi echipa sa nu am fi ajuns niciodată la un grad de absorbţie de peste 90% a fondurilor europene în perioada 2013-2015 (adică miliarde de euro intrate în ţara noastră). Fără ei nu am fi fost între primele ţări care au încheiat noul Acord de Parteneriat pentru 2014 – 2020. Însă Corina Creţu a avut la Bucureşti guvernanţi competenţi şi de bună credinţă. Acum are simple instrumente obediente unui lider lacom, corupt şi rupt de realitate – şi încă din acest an vom avea deja în mod oficial peste 800 milioane de euro pierduţi (dezangajări în limbaj tehnic) în principal din POR – Programul Operaţional Regional gestionat în mod direct şi exclusiv de ‘Grupul de la Teleorman’. Plătesc Dragnea şi Dăncilă cei 800 de milioane de euro pe care îi pierdem în acest an? Pentru miliardele care vor urma? Asta trebuie să se gândească deputaţii şi senatorii care încă îi susţin pe aceşti oameni”, a spus fostul premier.

Corina Creţu a precizat, într-o postare pe Facebook, că, de când a devenit comisar european, a încercat să ajute toate guvernele, indiferent de afilierea lor politică, fiind vorba de dezvoltarea României.

„Am discutat, de-a lungul ultimilor ani, cu toţi care au solicitat întâlniri, fie politicieni de la Putere, fie din Opoziţie. Singurul meu interes este ca, din poziţia mea de comisar european, să contribui la îmbunătăţirea vieţii oamenilor din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. Cea mai mare realizare, un fel de testament al mandatului de comisar: după luni întregi de negocieri, România, alături de Grecia şi Bulgaria, vor avea, pentru perioada 2021-2027, 10% suplimentar faţă de actuala perioadă de programare. Iar pentru prima dată în istoria Uniunii Europene, cu 373 miliarde de euro, politica de coeziune primeşte cea mai mare alocaţie – 80% din aceşti bani mergând spre regiunile cele mai sărace”, a explicat comisarul european.