VICTOR PONTA, avertisment: N-am câştigat încă alegerile. GREŞESC cei din PSD care cred că le-am câştigat deja

Victor Ponta a comentat, joi, anunţul privind tandemul Liviu Dragnea-Sebastian Ghiţă la şefia PSD, spunând că el nu a câştigat încă alegerile prezidenţiale şi este o greşeală dacă cei din PSD consideră că alegerile sunt câştigate deja.

23 oct. 2014, 11:50
VICTOR PONTA, avertisment: N-am câştigat încă alegerile. GREŞESC cei din PSD care cred că le-am câştigat deja

Deocamdată sunt preşedinte la PSD, noi nu am câştigat încă alegerile. Sigur suntem favoriţi să câştigăm alegerile prezidenţiale. Însă nu aş vrea ca nimeni dinte colegile mei să creadă că le-am câştigat deja. Mă uit la dl Iohannis care spune că le-a câştigat, că îi câştigă DNA alegerile. La fel şi colegii mei care spun că, gata, le-a câştigat doar pentru că e slab Iohannis. Cred că si unii şi altii greşesc. Nu mi-a plăcut niciodată sa vorbesc de pielea ursului din pădure. După 17, discutăm”, a declarat Victor Ponta

Întrebat dacă se impune sancţionarea lui Liviu Dragnea, Ponta a spus: „Cred că s-a sancţionat singur, dl Dragnea este cel care munceste cel mai mult în campanie”.

VICTOR PONTA, prima reacţie la tandemul Liviu Dragnea-Sebastian Ghiţă pentru şefia PSD VIDEO

Sebastian Ghiţă, deputat PSD, a anunţat, miercuri, la România TV, că va candida în tandem cu Liviu Dragnea pentru funcţiile de preşedinte executiv şi, respectiv, preşedinte al PSD, într-un Congres extraordinar ce ar urma să aibă loc după alegerile prezidenţiale, în cazul în care Victor Ponta este ales preşedintele ţării.

„Am avut o discuţie lungă seara trecută (marti seara n.red.) cu dl Dragnea. Am cântărit bine evenimentele care au avut loc la partid. (…) Pentru că astfel de discuţii au apărut în spaţiul public, înpreună cu domnul Dragnea, am hotărât că, după ce Victor Ponta va ajunge preşedintele României, la Congresul partidului, ce va avea loc foarte rapid, ne vom depune candidatura. Dl Dragnea ca preşedinte al partidului, eu la funcţia de preşedinte executiv”, a spus deputatul PSD, la România TV.

Întrebat dacă anunţul nu contravine deciziei luate de conducerea PSD în urmă cu câteva luni la Orăştie, ca discuţiile despre succesiunea lui Victor Ponta în partid să aibă loc doar după alegerile prezidenţiale, Sebastian Ghiţă a spus că decizia nu a fost respectată de alţi lideri ai PSD.

„Toţi am respectat decizia de la Orăştie până când am văzut-o nerespectată de alţi colegi din partid. Din moment ce acest subiect a fost clasat ieri, am considerat că decizia de la Orăştie este deschisă în faţa tuturor membrilor de partid. (…) N-are sens să facem pe măicuţele. S-ar putea să candideze Viorel Hrebenciuc cu Dan Şova, să facă dânşii tandem”, a declarat Sebastian Ghiţă adăugând că anunţul făcut de el şi de Dragnea nu va dăuna campaniei electorale a lui Victor Ponta. „Cred că ne va ajuta în campanie pentru că spunem oamenilor că ne vom vedea în continuare de treabă”, a spus Ghiţă.

El a admis totuşi că a mai avut discuţii în partid legate de o candidatură a sa la o funcţie importantă de conducere în partid. „Această discuţie am avut-o cu colegii de la Prahova care, împreună cu preşedintele şi parlamentarii de acolo, au hotărât că, atunci când va veni momentul, eu voi fi propus pentru a candida la funcţia de preşedinte executiv, după cum sunt convins că şi organizaţia de la Teleorman îl va susţine pentru funcţia de preşedinte al PSD”, a declarat Sebastian Ghiţă.

Sebastian Ghiţă a precizat că pentru funcţia de secretar general îşi va depune canddiatura Andrei Dolineaschi, cel care deţine şi în prezent această calitate.