Victor Ponta avertizează: La ANAF şi în tot Ministerul de Finanţe e un dezastru provocat de absurda „revoluţie fiscală”

Fostul premier Victor Ponta a declarat miercuri, într-o postare pe Facebook, că "România are nevoie de un Guvern competent şi stabil" care să abordeze "frontal" cel puţin cinci "probleme sistemice" din domeniile Finanţe, Energie, Poliţie, Educaţie, salarizarea bugetarilor. 

RomaniaTV.net
10 ian. 2018, 10:16
Victor Ponta avertizează: La ANAF şi în tot Ministerul de Finanţe e un dezastru provocat de absurda „revoluţie fiscală”

„Ianuarie 2018 – Premierul Romaniei ( oricare ar fi acesta ) trebuie sa inceapa anul cu motoarele turate la maxim si sa abordeze frontal cel putin 5 probleme sistemice care pot exploda in orice moment – si deci nu pot fi amanate ( finante, energie, politie, educatie , salarizarea bugetarilor) (…) „Cele 5 „bombe cu ceas” sunt completate de multe alte probleme – pentru a le rezolva Romania are nevoie de un Guvern competent si stabil – credeti ca Liviu Dragnea e de acord cu acest lucru?!?! Orice zi pierduta este o zi pierduta pentru toti romanii – si asta ne costa foarte mult”, a scris miercuri Ponta, pe Facebook.

„La ANAF si in tot Ministerul de Finante este deja un dezastru provocat de absurda „revolutie fiscala”! Premierul Tudose poate sa rezolve situatia printr-o ordonanta care sa proroge termenele de intrare in vigoare pana cand se face o analiza serioasa si se indreapta greselile si masurile absolut inaplicabile ( totul consultand mediul de afaceri care este disperat de situatie)!”, este de părere fostul premier Victor Ponta.

Într-o postare pe contul de Facebook, fostul prim-ministru atrage atenţia şi asupra „dezastrului din sectorul Energiei”.

„Dezastrul din sectorul energiei care va exploda o data cu vremea rece – atat preturile la energie electrica ( si acum si gaze) ajunse la un nivel insuportabil pentru populatie dar si pentru agentii economici / importurile de energie la preturi exorbitante – dar mai ales incapacitatea de productie in perioada rece si lipsa investitiilor in modernizarea productiei si a transporturilor”, scrie Ponta.

„In educatie ( dupa minciuna sinistra cu cresterea de 25% care este de fapt 1% – pentru ca 21% au devenit contributii la angajat si 3% inflatia anuala) acum apar intarzierile la salarii – iar bugetul pentru educatie si cercetare este in 2018 cel mai mic de dupa 2010”, mai avertizează Ponta.

„Haosul şi lipsa de autoritate si responsabilitate in cel mai „greu” minister din Guvern- Ministerul de Interne / in loc sa asigure aplicarea legii si siguranta cetatenilor din pacate Politia Romana a devenit doar un nou instrument acaparat de Liviu Dragnea si ” Cartelul de la Teleorman” si folosit pentru rafuieli si putere personala!”, mai scrie Victor ponta pe Facebook.

Şi „Legea salarizarii adoptata fara avizul Guvernului incepe sa isi arate „fisurile” / iar dupa ce oamenii vor primii salariile in Februarie ( pentru Ianuarie 2018) nemultumirea va fi greu de gestionat”, mai avertizează Victor Ponta.