Victor Ponta: Cazanciuc nu are putere. Dacă se duce la un procuror să-i spună ce să facă, seara e ARESTAT

Victor Ponta spune că ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, nu poate face mare lucru în cazul violatorilor din Vaslui. Premierul avertizează că ministrul poate fi chiar arestat dacă le dă ordine procurorilor.

27 iul. 2015, 19:17
Victor Ponta: Cazanciuc nu are putere. Dacă se duce la un procuror să-i spună ce să facă, seara e ARESTAT

Victor Ponta a subliniat, însă, că aşteaptă ca ministrul Robert Cazanciuc, cu autoritatea pe care o are ca membru CSM, să aibă o poziţie „mult mai hotărâtă” în cazuri precum cel al tinerei violate de 7 indivizi în Vaslui.

„Eu i-am cerut ministrului sa aiba o pozitie publica foarte clara. Puteri nu are, că dacă se duce să întrebe procurorul despre dosar sare ţara pe el. Dar are autoritatea, ca membru CSM, sa aiba o pozitie mult mai hotarata. Dacă Robert Cazanciuc se duce la un procuror să-i spună ce să facă, seara îl arestează pe el. El trebuie să aibă o poziție mai dură, chiar dacă nu e șeful procurorilor. Am aşteptat şi aştept în continuare, de la ministrul Justiţiei, care nu are puteri, că nu e şeful procurorilor, să aibă poziţii publice cu autoritatea pe care o are”, a spus Ponta la Antena 3.

Citeşte şi Ponta, despre violul de la Vaslui: Poziţia ministrului Justiţiei de a nu spune nimic este INACCEPTABILĂ

Premierul a refuzat să comenteze dacă este sau nu mulţumit de activitatea ministrului Justiţiei. „De câte ori am fost nemulţumit, nu m-am apucat să o spun la TV. Când am o nemulţumire, îi spun ministrului. Când sunt fundamental nemulţumit, pleacă ministrul”, a explicat Victor Ponta, adăugând că atunci când i-a reproşat lui Cazanciuc atitudinea în privinţa dosarului violului în grup de la Vaslui era „indignat şi supărat” din cauza „neputinţei” autorităţilor.

Citeşte şi Robert Cazanciuc despre reproşurile lui Ponta: După finalizarea procedurilor, vedem dacă s-a greşit undeva

Premierul Victor Ponta a precizat că, în opinia sa, ”practica cu sursele judiciare” este o mare lovitură împotriva ideii de justiție, pentru că manipulează opinia publică. „Detest și mi se pare că este o mare lovitură împotriva ideii de justiție această practică cu surse judiciare, în general sunt date ca să manipuleze opinia publică. Eu am citit cu o oră înainte să ajung la DNA ce urma să îmi spună mie procurorul peste o oră, ceea ce mi s-a părut anormal, ca să fiu sincer. Am văzut în presă, pe surse judiciare, lucruri despre care după aceea oamenii au arătat că erau clar minciuni. (…) Fiecare jurnalist își face și el o relație cu cineva de acolo, un polițist, un procuror, un portar. Eu cred că este foarte rău că în general sunt lucruri de manipulat. Nu știu ce înseamnă surse judiciare, cred că există comunicate și …”, a mai spus Ponta.