Directorul de la APELE ROMÂNE, Vasile Pintilie, DEMIS deoarece este în concediu în timpul inundaţiilor

Premierul Victor Ponta a cerut demiterea directorului de la Apele Române, Vasile Pintilie, plecat în concediu în plină criză legată de inundații, lucru care s-a şi întâmplat la doar o oră după declaraţia primului ministru, informează România TV.

RomaniaTV.net
30 iul. 2014, 14:11
Directorul de la APELE ROMÂNE, Vasile Pintilie, DEMIS deoarece este în concediu în timpul inundaţiilor

Potrivit România TV, şeful Administraţiei Naţionale „Apele Române”, Vasile Pintilie, este plecat în concediu, exact în perioada în care în mai multe zone ale ţării a fost instituit Cod Roşu de inundaţii, motiv pentru care a fost demis, mai ales că autorităţile au avertizat încă de vineri asupra riscului major de inundaţii, dar Vasile Pintilie a plecat în concediu pentru două săptămâni.

Şi anul trecut, şeful de la Apele Române, social-democrat despre care presa a scris că a fost promovat de Marian Oprişan, a fost în concediu, în Turcia, în timpul inundaţiilor din Galaţi.

Eram în concediu aprobat de ambele ministre. Aşa s-a nimerit să fie în timpul inundaţiilor. Nu mi-am întrerupt concediul pentru că nu aveam cum, nu eram în ţară”, declara Vasile Pintilie anul trecut.

Victor Ponta a adresat solicitarea de demitere a directorului de la Apele Române, Vasile Pintilie, ministrului Mediului, în subordinea căruia funcţionează instituţia. Cererea a fost transmisă imediat după comandamentul pentru situaţii de urgenţă, reunit miercuri după-amiaza la Guvern.

Directorul general al Administraţiei Naţionale Apele Române (ANAR), Vasile Pintilie, se întoarce miercuri din concediu, însă în toată această perioadă a coordonat activităţile din teritoriu, a declarat Ana-Maria Agiu, purtătorul de cuvânt al ANAR.

„Directorul general Vasile Pintilie l-a contactat pe primul ministru în cursul zilei de astăzi (miercuri – n.r.) şi i-a prezentat situaţia de fapt şi ceea ce a făcut în perioada în care a fost în concediu. În această perioadă, directorul a coordonat activităţile din teritoriu, fiind la curent cu tot ceea ce se întâmplă. Directorul general adjunct Ovidiu Gabor a colaborat îndeaproape cu domnul director Pintilie pentru rezolvarea problemelor apărute”, a precizat Agiu, pentru Agerpres.

Potrivit România TV, şi ministrul Mediului, Attila Korodi, ar fi plecat în această perioadă în concediu.

Hidrologii au emis o avertizare cod roşu de inundaţii în judeţele Argeş, Vâlcea, Olt şi Teleorman, valabilă de miercuri până vineri după-amiază, alte zece judeţe fiind atenţionate cu cod portocaliu.

Şeful ANM, Ion Sandu, a declarat miercuri, în cadrul Comandamentului de Urgenţă de la Guvern că va continua să plouă în următoarele ore în judeţele grav afectate de inundaţii din sudul ţării. De asemenea, directorul ANM a anunţat că începând de joi avertizarea cod portocaliu ar putea fi extinsă şi pentru judeţul Gorj.

ŞEFUL ANM: PLOILE VOR CONTINUA ÎN JUDEŢELE INUNDATE. Este posibilă extinderea CODULUI PORTOCALIU VIDEO

Victor Ponta a anunţat, miercuri, că Guvernul va aloca în şedinţa de joi câte 12 milioane de lei administraţiilor din judeţele Gorj, Vâlcea şi Argeş pentru acoperirea cheltuielilor de urgenţă pe care le implică intervenţia la inundaţii şi pentru înlăturarea efectelor acestora.

Ponta le-a cerut vicepremierilor Gabriel Oprea, Liviu Dragnea, Daniel Constantin şi ministrului Apărării Mircea Duşa să acopere din teren coordonarea zonală în judeţele rămase sub atenţionările hidrometeorologice.

‘Dintre membrii Guvernului, toţi cei prezenţi aici am fost în teritoriu şi o să plecăm înapoi, dacă e mai multă nevoie de coordonare sau mai multă forţă guvernamentală. Domnul vicepremier Oprea vreau să meargă din nou în Vâlcea, pentru că acolo şi Vaideeni şi celelalte chiar au fost situaţii speciale şi e nevoie de toate forţele ca să continuăm lucrările şi să fim siguri că nu se mai întâmplă nimic rău. Domnul Dragnea, judeţele din sud, începând cu Teleorman, unde va fi din nou o noapte dificilă, dar şi Dolj, Mehedinţi, Olt. Domnul ministru Duşa, o să vă rog să vedeţi ce se întâmplă pe zona de vest, ce nevoi au acolo, la Caraş-Severin. Domnul ministru Constantin la Argeş că aţi mai fost acolo şi vă duceţi din nou’, a declarat Ponta.

COD ROŞU şi COD PORTOCALIU de inundaţii în judeţele Olt, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa şi Argeş