Victor Ponta cere intelectualilor de stânga idei pentru reformarea social-democrației din România

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Victor Ponta a transmis o invitație intelectualilor români care aderă la doctrina politică de stânga să se implice activ în demersul complex de reformare a PSD, încurajând astfel contribuțiile exterioare a celor care "au curajul să-și asume opțiunea ideologică".

RomaniaTV.net
17 dec. 2014, 18:09
Victor Ponta cere intelectualilor de stânga idei pentru reformarea social-democrației din România

„Îi rog și invit pe intelectualii de stânga (nu atât de zgomotoși sau agresivi ca cei de dreapta – dar nu mai puțin valoroși) să accepte o contribuție ideologică exterioară la demersul atât de necesar care va avea loc anul viitor!”, a scris președintele PSD.

Mai mult, Victor Ponta a oferit ca exemplu de opinie utilă un text scris de sociologul Barbu Mateescu pe blogul personal, a cărui idee este ruperea completă a PSD de trecutul controversat al partidelor de stânga din România și de acțiunile unor lideri politici din perioada anilor 90′.

„Am citit de mai multe ori și cu mare atenție această opinie a lui Barbu Mateescu! Nu pot spune că sunt complet de acord, (…) dar ceva îmi spune că are dreptate mai mult decât pot eu azi să înțeleg! Este încă un mesaj că adevarata reformă a stângii românești nu poate veni doar din interiorul PSD!”, consideră Ponta.

Premierul oferă drept exemplu de persoane publice exterioare PSD care au curajul să își asume opțiunea de stânga pe jurnaliștii Ioana Lupea, Costi Rogozanu, pe consilierul politic Radu Magdin, echipa de la publicația CriticAtac, ș.a.m.d.

„Sper să accepte această solicitare pe care o fac din convingere, pentru că nu putem să trăim mereu într-o societate în care apartenența mimată la „dreapta” este un fel de religie obligatorie promovată de zeloși fanatici și farisei ridicoli!”, a conchis liderul social-democrat.