Victor Ponta cere miniştrilor să-i apere pe români: E timpul să stăm în picioare în Europa

Premierul Victor Ponta le-a cerut, marţi, membrilor Guvernului să prezinte în întâlnirile pe care le au cu oficiali europeni adevărul despre migraţia forţei de muncă şi să combată astfel campania de denigrare la adresa românilor.

RomaniaTV.net
07 ian. 2014, 12:21
Victor Ponta cere miniştrilor să-i apere pe români: E timpul să stăm în picioare în Europa

Primul ministru Victor Ponta a calificat drept „populistă, uneori chiar cu accente şovine sau rasiste” campania la adresa românilor care asistăm în mare parte din Europa odată cu liberalizarea pieţei muncii.

„Toată această campanie populistă, uneori chiar cu accente şovine sau rasiste la adresa românilor, se dovedeşte ca aparţinând unor forţe politice despre care putem spune că sunt europene, dar nu cred că împărtăşesc valorile europene. Din păcate, este vorba şi de europarlamentari din PPE, prieteni ai macoveilor şi ai altora de pe la noi. Vreau să vă rog pe toţi în întâlnirile pe care le aveţi pe plan european (…) să arătaţi de fiecare dată adevărul despre cât există cu adevărat mişcarea forţei de muncă, despre cât câştigă ţările respective de pe urma românilor, despre cât pierdem noi că ne pleacă şi oameni foarte buni pentru salarii mai bune”, a afirmat Victor Ponta la începutul primei şedinţe de guvern din 2014.

Premierul le-a solicitat miniştrilor să fie demni şi să se apere în faţa acuzaţiilor nefondate. „Ani de zile din cauza celor care ne-au condus am fost în genunchi în Europa şi cred că acum trebuie să stăm în picioare şi să ştim exact care ne este locul, să fim respectaţi, aşa cum îi respectăm pe toţi. În 2014, România trebuie să existe în sfârşit în Europa. Va fi o altă Comisie Europeană, va fi un alt Parlament European, un alt preşedinte al Consiliului European, contăm şi noi într-adevăr în Europa, nu doar să stabilim interesele personale ale preşedintelui sau ale altcuiva şi să le vindem pe preţuri foarte mici”, a adăugat premierul.